Аутизм, як джерело геніальності: розкриття потенціалу відомих нам людей

Загублений світ

Аутизм – це складний неврологічний стан, але...

Моцарт, Ганс Крістіан Андерсен, Мікеланджело, Ейнштейн, Гейтс та засновник Facebook Марк Цукерберг. Що спільного між цими видатними особистостями? Психологи виявили, що у всіх них є ознаки аутизму. Але чи є аутизм лише хворобою, чи це крок людства до нових висот?

Аутизм – це складний неврологічний стан, що впливає на спосіб взаємодії з іншими людьми та сприйняття світу. Основна характеристика аутизму – це глибоке занурення у свій внутрішній світ, що може призводити до надзвичайної зосередженості та досягнень. Вчені вважають, що серед аутистів існує більше «суперлюдей», ніж серед загальної популяції Homo sapiens.

«Безперечно, ці люди мають унікальні якості. Їхня зосередженість часто призводить до створення надзвичайно цікавої продукції», - розповів психолог Олег Чабан.

Гері Маккіннон — людина з синдромом Аспергера, це одна з форм аутизму. Хворим на цей синдром важко спілкуватися з іншими людьми та підтримувати стосунки. Вони все сприймають буквально, і майже не розуміють гумору. Але це не завадило шотландцю Маккіннон зламати військові комп’ютера США, причому навіть не виходячи зі своєї кімнати. Чоловіка просто цікавила інформація про НЛО, яку начебто приховував уряд США. В результаті він видалив надважливі файли, чим зупинив роботу понад 2 000 компʼютерів.

Ще один яскравий приклад людини з синдромом Аспергера — Альберт Енштейн. Він був зосереджений лише на науці й не дбав про свою зачіску та одяг. Але всі його здобутки та відкриття безперечно говорять, що він унікум.

Темпл Грандін – найвідоміша жінка аутист, яка до трьох років не говорила. Сьогодні вона є рок-зіркою, авторкою бестселерів, професоркою університету з кількома науковими ступенями. Але взагалі не розуміє звичайну алгебру.

Яка роль аутизму у формуванні майбутніх інновацій? Чи має наше суспільство достатньо ресурсів для підтримки людей з аутизмом? Досліджуй незвідане разом з нами та дізнайся більше про життя людей з аутизмом у нашому сюжеті. Дивись відео «Загубленого світу» вже зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Читай також:

Новини

Всі новини
Риби в зоні відчуження можуть досягати трьох метрів у довжину…
Україна активно розвиває програми підтримки для ветеранів…
На стінах деяких будинків досі є загадкові символи, схожі на пентаграми…
Це сталося в регіоні, де раніше вже зникло кілька десятків супутників…
Дивитись більше