Переграти агресора: як Ізраїлю, Кувейту та Південній Кореї вдається успішно розвиватися та залишатися незалежними із божевільними сусідами?

Україна майбутнього. Переграти агресора

Дослідник історії Руслан Шаріпов з’ясував рецепт їхнього післявоєнного успіху…

Коли росія напала на Україну, здавалося, що такої жахливої війни світ ще не бачив, і що тільки нам так не пощастило з агресивним та божевільним сусідом. Але насправді, таких країн є кілька і саме на їхньому прикладі ведучий нового проєкту «Україна майбутнього. Переграти агресора» та дослідник історії Руслан Шаріпов з’ясував рецепт післявоєнного успіху, який може спрацювати і для нас. Він відвідав чотири країни і ось, що з’ясував.

Ізраїль

Цій країні давали максимум два роки існування, але вона святкує свій 75 рік незалежності, а також – входить до трійки інноваційних країн світу. Саме тут дослідник Руслан Шаріпов дізнався, як бути успішним, коли божевільний сусід з року в рік випускає по тобі 100 ракет та чи не щомісяця влаштовують терористичні акти?

Кувейт

Ця країна була повністю знищена армією Саддама Хусейна, а нині розквітає. Як це – жити по сусідству з диктатором, який спочатку руйнує твою країну, потім відступає і продовжує правити цілих 13 років?

Південна Корея

Про цю країну ще кілька десятиліть мало хто чув, а сьогодні це країна-бренд і десята економіка світу. ЇЇ сусід – Північна Корея лякає ядерною зброєю весь світ.

«У кожній з цих країн конфлікт може запалити найменша іскра. Сигнал повітряної тривоги я почув у найнеочікуванішому місці – Німеччині. Досвід цих країн може підказати, як Україні у майбутньому жити із агресивним сусідом, водночас розвиватися, щоб стати успішною і сильною», - розповів ведучий проєкту та дослідник історії Руслан Шаріпов.

Дивіться просто зараз один із найцікавіших проєктів «Україна майбутнього. Переграти агресора»:

Відео

Читайте також:

Новини

Всі новини