В Україні вигадали новий спосіб боротьби з нелегальними перевізниками

Спецкор

Такою ідеєю найбільше обурилися легальні служби таксі. Вони побоюються: перевірятимуть саме офіціалів, а нелегали і далі їздитимуть непокараними.

Валерій – столичний таксист. П’ятий рік за кермом власної автівки заробляє собі на життя. Таксист не приховує: він нелегал. Замовлення отримує від диспетчерських служб, платить їм десять відсотків і виїжджати "з тіні" не збирається.

Боротися з такими, як Валерій, держава намагається вже два десятки років – посиленням штрафів і вимог до автомобіля. Не допомогло, тому вирішили завернути гайки ще.

"Виявлення в черговий раз такого порушення протягом року буде призводити або до штрафу у 170 тисяч гривень, або до конфіскації транспортного засобу", – каже начальник департаменту Міністерства інфраструктури України Віктор Сасін.

Найбільше таким новаціям обурилися легальні таксисти.

Власник служби таксі Руслан показує всі атрибути справжнього таксі: касовий апарат, таксометр та всі дозвільні документи в порядку. Проте причепитися перевіряльники можуть до будь-якої дрібниці і забрати авто. А нелегалів і далі не чіпатимуть, побоюється чоловік.

Лайфхаки: як дешево і власноруч прибрати подряпини з авто

40 млрд гривень щороку – тіньовий обіг у сфері пасажирських перевезень. Це підрахували в асоціації таксистів. І кількість нелегалів лише зростає, а з ними зростає і кількість аварій, постраждалих і жертв.

Щодня українські таксі перевозять 2 мільйони пасажирів. І у жодного з них немає стопроцентної гарантії про безпечну доставку в пункт призначення.

Асоціації та профспілки таксистів погрожують всеукраїнським страйком за спроби конфісковувати авто. Автори законопроекту переконують: ловитимуть лише перевізників без ліцензії.

Нині ринок послуг таксі регулюють виключно пасажири. Тож "шашечки чи їхати" – обирає кожен сам, власним гаманцем.

Більше новин з понеділка по п'ятницю о 18:15 у програмі Спецкор на 2+2. 



Уявіть, що ви стоїте перед стіною, яка пам’ятає Київ ще до монгольської навали. Поки туристи штурмують популярні локації, справжній скарб ховається у затінку дерев.
На фронті кулінарія – не просто справа смаку…
Морозиво – це не просто солодке задоволення, а частина української гастрономічної історії...
Зараз важко уявити грудень без яскравих вогнів, святкових ярмарків та звичних кожному з дитинства мелодій. Але якщо відмотати час на тисячу років назад, у період розквіту княжого Києва, святкова картина була зовсім іншою. 
Гаваї асоціюються з нескінченним літом, білим піском і коктейлями під пальмами. Проте за лаштунками цієї сонячної ідилії ховається зовсім інша реальність.