Маріанна Дружинець: «Щоб заплакати, я маю бути в доброму гуморі, не голодна, не втомлена»

Плут

Серіал для поціновувачів детективних історій…

Усі події серіалу зав’язані на тому, що оперативник допомагає приятелеві — колишньому в’язню на прізвисько Плут — влаштуватися на роботу до поліційного відділку. Екс-злочинець прагне розпочати життя з чистого аркуша, проте він не полишає надій дістатись до поцуплених діамантів,  схованих на ділянці одного корупціонера. Утім, це не означає, що в сюжеті «Плута» нема місця жінці! Є, і грає її Маріанна Дружинець.

Думки мої загадкові…

Маріанно, в синопсисі «Плута» йдеться лише про чоловіків. Яке тут ваше місце?

— В основі серіалу дійсно непроста чоловіча історія, але, як і в житті, без жінок нікуди. Моя героїня Лєна — давня приятелька Плута й дружина його загиблого друга. Вона потрапить у вир кримінальних і романтичних пригод, фінал яких усіх здивує.

Loading...

Режисер проєкту сказав: «У нас є все, щоби зняти гідний серіал: чудовий сценарій, талановита команда і головне — зацікавленість кожного в результаті». За якими ознаками ви одразу визначаєте гарний сценарій?

— На мою думку, сюжет має тримати увагу, викликати емоцію, дозволяти знайти паралелі з реальним життям. «Плут» саме такий. До того ж у ньому багато сюжетних ліній: кримінальна, детективна, мелодраматична. Ми підіймаємо питання дружби, кохання, сім’ї… Сьогодні цінність цих понять втрачається, і говорити   про   них   важливо. А ще мене зачепили спогади про Одесу. Я провела там дитинство та юність, і зануритися в цю атмосферу було приємно.

Закохати у злодія

До роботи над проєктом долучалися консультанти? Наприклад, криміналісти або судмедексперти?

— На майданчику працював постановник трюків і бойових сцен — тренував акторів. Моя героїня відповідає за мелодраматичну лінію, а от іншим персонажам доводиться потрапляти в бійки та перестрілки, ба навіть мати справу з вибухами.

На яких локаціях побував «Плут»?

— Одесу зробили в Києві. (Сміється.) Мене найбільше вразили «пустеля» та озеро, де проминув крайній день знімань. Тоді наших героїв «омолодили» років на 10, і ми насміялися від душі. Ще одна цікава місцина, яка допомогла мені краще зрозуміти героїню, — старий покинутий будинок, де Лєна жила зі своїм чоловіком Стасом. Зі сцен на цій локації й розпочинається її історія.

Що з процесу роботи запам’яталося найбільше?

— Фінальні сцени. Звичайно, драматичні та несподівані. Гадаю, вони залишились у пам’яті не тільки в мене, а й в усієї групи. Ми знімали їх уночі протягом кількох годин, тож опісля я була спустошена, наче все віддала, хоча моя героїня з’являється тільки наприкінці.

Чи маєте особисті секрети перевтілення? Що вам потрібно, аби заплакати на майданчику? Або ввійти в образ злодійки?

— Є багато технік, однак у кожного актора з часом вимальовується своя методика. Перевтіленню можуть сприяти як внутрішні, так і зовнішні чинники — навіть взуття іноді допомагає відчути стан персонажа. Щоб заплакати, я маю бути в доброму гуморі, не голодна, не втомлена — це дає мені сили в одну мить повірити та прожити сцену. Ніколи не ставлю за мету «сльози», «плакати», бо то апріорі неправильно. А до створення злодійки в мене такий самий підхід, як і до роботи над героями-протагоністами. Я намагаюся зрозуміти свою героїню, виправдати її вчинки. У будь-якому разі актор має бути привабливим, навіть в амплуа злодія.

Веселковий шлях до зірок

Ваш тато був інженером, мама — професор, доктор наук Одеського національного університету. Хто прищепив вам захоплення музикою і театром?

— Ще у дитячому садку я читала вірші, танцювала, співала. А в 3-му класі вирішила взяти участь у конкурсі «Міс шкільна принцеса», де потрібно було показати свої таланти. Гадки не маю, звідки у мене в голові взялася та пісня з циганськими мотивами, яку я, пританцьовуючи, виконала на прослуховуванні, але організатори сказали мені: «Ну артистка!» (Сміється.) На самому конкурсі я співала «Песню мамонтенка», дефілювала, читала вірші, демонструвала «пародійний образ» — і здобула гран-прі. (Сміється.) Відтоді почала займатись у вокально-хореографічній студії «Аркадія» та музичній школі. Брала участь у всеукраїнських та міжнародних конкурсах. А коли була у 8-му класі почала навчатися у легендарної одеської джазової співачки Тетяни Боєвої, яка у свій час отримала нагороду від Пола Маккартні за найкраще виконання Yesterday. Пізніше я співпрацювала з Центром військово-музичного мистецтва ВМС ЗСУ в Одесі, і тамтешні колеги запропонували піти на прослуховування до оркестру ЗСУ в Києві. Тоді я була студенткою 3-го курсу, а ще грала в мюзиклах і в гастролюючому театрі. Викладачам довго не розповідала, що вже працюю.

До всього ви навчались у Нью-Йоркській академії кіно у Пола Брауна — сценариста, продюсера, режисера, що доклав руку до серіалів «Секретні матеріали» та «Зоряний шлях: Вояджер». Якими шляхами туди прийшли?

— То був курс для сценаристів та акторів. Проходив він у Києві, куди приїхали викладачі з Америки, і тривав кілька днів. Автори писали сценарії, а артисти потім утілювали їх на сцені. Ми мали змогу спілкуватися з провідними майстрами, і мені дуже сподобалось, адже Нью-Йорк — це рівень! Я здобула досвід, але кількох днів було мало — хотілося ще.

У вашій анкеті вказано, що ви захоплюєтеся кулінарією. Для кого найчастіше готуєте і яка страва у вас фірмова?

— Кулінарія для мене як творчість. Готую для тих, кого люблю. Обожнюю випічку та різні десерти. Особливо легкий десерт «Бите скло».  Барвисті бісквіти, желе та фрукти заливаються сметаною з розведеним желатином, можна додати домашній сир, і виходить зовні біла, а всередині різнокольорова смакота.

Окрім того, ви полюбляєте подорожувати і щоразу привозите ручки. Звідки таке захоплення?

— Якось подруга привезла з кількох  країн  ручки  як  сувеніри. Тоді я й почала їх колекціонувати — в мене навіть спеціальні пенали є. Не повернуся додому, поки не знайду особливу ручку. Одну з них придбала у Відні, в Будинку Моцарта. На ній зображені клавіатура та руки, які грають, коли пишеш.

Напевно така багатогранна особистість, як ви, має великі амбіції…

— Грандіозних цілей, як-от здобути «Оскара», поки немає. (Сміється.) Чекаю крутих проєктів — не лише в кіно — і бажаю грати різнопланових персонажів: історичних, містичних, героїнь із внутрішнім стрижнем. Зараз поставила за мету вчити мови, бо вже маю пропозиції від закордонних режисерів та акторських агенцій.

Автор: Ольга Пилипенко

Джерело: Телескоп

Не пропусти, детективний серіал «Плут» з понеділка по четвер, о 21:30, на телеканалі 2+2!

Дивись також:

Реальні вибухи серед столиці, бійки на майданчику, омолодження акторів - цікаві факти про зйомки серіалу ПЛУТ

Колишній в’язень став оперативником: на каналі 2+2 гучна прем’єра серіалу «Плут»

Новини

Всі новини
27112023
Плут
28 листопада о 20:00 на телеканалі 2+2 вийде другий сезон гостросюжетного серіалу…
24112023
Плут
Другий сезон серіалу знімали вже після повномасштабного вторгнення росії…
17112023
Плут
Також дівчина поділилася, як намагається жити своє теперішнє життя...
13112023
Плут
Про кмітливого й наполегливого відчайдуха на прізвисько Плут…
Дивитись більше