Виявляється, їжа має власні правила. І якщо їх дотримуватися, холодильник «годуватиме» вас виключно свіжими та безпечними наїдками. Отож ми підготували 5 лайфхаків, що допоможуть розібратися, які продукти «дружать» між собою, а які варто негайно «переселити».
- 
	
Організуйте свій «смачний» простір
 
Кожна поличка та секція в холодильнику унікальна – вона має власну температуру і циркуляцію повітря. Тому й продукти варто розкладати, зважаючи на ці особливості.
Чим ближче до морозильної камери, тим там холодніше. Чим ближче до дверей – тим тепліше. Певно, тепер ви розумієте, чому не варто ставити на дверцята яйця та молоко: через відкривання та закривання дверей стається перепад температури, а це значно скорочує термін придатності таких продуктів.
То який фен-шуй повинен панувати в холодильнику?
Найвища полиця
Чудово підійде для зберігання молочних продуктів. Гарно запакованих, звісно.
Середні полиці
Призначені для приготованих наїдків. Сирі продукти «ізолюйте» – вони можуть заразити бактеріями їжу, яка вже зазнала термічної обробки.
Нижні полиці
Вони згодяться для м’яса та риби, адже тут найнижча температура в холодильнику.
Шухляди
Створені спеціально для фруктів та овочів які, до слова, повинні також лежати порізно.
- 
	
У чому зберігати?
 
Для упаковування продуктів знадобляться пакети, контейнери чи харчова плівка, але це не стосується випічки та жирних продуктів. Пиріг можна покласти на блюдо і накрити плівкою, сир перекладіть в емальований/скляний посуд, а для ковбаси знадобиться перманентний папір чи фольга.
- 
	
Заберіть із холодильника «продукти дозрівання»
 
Яблука, банани, інжир, абрикоси, персики, сливи, авокадо та помідори виділяють газ етилен. Це означає, що фрукти та овочі, які лежать поряд, достигнуть або й зіпсуються набагато швидше.
- 
	
Секрет завжди свіжої зелені
 
Кріп та петрушку можна зберігати так само, як улюблені квіти – підріжте стебла, поставте у склянку з холодною водою і зберігайте «букет» в холодильнику.
- 
	
Вони не пара
 
Наостанок запам’ятайте (а краще запишіть) список продуктів, які в жодному разі не можна зберігати разом:
- Сири та фрукти/овочі/копчені продукти.
 - Ковбаса та фрукти/овочі.
 - Фрукти та капуста/картопля/буряк та інші коренеплоди.
 - Банани та апельсини/мандарини/грейпфрути/томати.
 - Риба з хлібобулочними виробами/салатом/виноградом.
 - Сирі та вже приготовані страви.
 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: