Суп 50-річної витримки: де можна скуштувати страви, старші за вас, які готують безперервно десятиліттями?

Ці кулінарні шедеври готують шеф-кухарі цілими поколіннями…

У центрі Бангкока розташований ресторан Wattana Panich, де гостям пропонують суп із яловичини та козлятини, витриманий майже 50 років. Цей кулінарний шедевр готують три покоління шеф-кухарів, які дбають про те, щоб кожна порція мала «справжню глибину смаку, яку важко пояснити». Як пише видання iflscience, щовечора весь вміст горщика не змінюють, а зберігають і виносять знову наступного дня. До цього ароматного супу додають нові інгредієнти та знову варять, і так протягом майже п’яти десятиліть.

Токійський ресторан Otafuku також славиться своєю витриманою стравою – тушкованим м'ясом під назвою оден, яке так само поповнюється з 1945 року. До речі, попередній рецепт супу «загинув» під час авіанальоту Другої світової війни і за словами кухарів, його готували безперервно з 15 століття!

Секрет успіху цих витриманих супів полягає у регулярному нагріванні та тривалому триманні на повільному вогні. Цей процес знищує будь-які бактерії, занесені під час денного доливання інгредієнтів. Велика температура також допомагає уникнути шкідливих бактерій, що робить ці супи безпечними для споживання протягом тривалого періоду.

За словами постійних клієнтів, ці страви – безпечні для споживання. Хоча ідея їсти суп, старший за вас, може здатися нескладною, експерти радять утримуватися від самостійного готування такої страви вдома. Краще вже відвідати ресторани з такою специфічною кухнею.

Читай також: