Кава зменшує ризик розвитку захворювань Альцгеймера і Паркінсона

І оздоровлюючий ефект відбувається не завдяки кофеїну, а залежно від ступеня підсмажування кавових зерен.

Вчені з Дослідницького інституту Крембіля (Канада) вивчили, як три типи кави взаємодіють з організмом людини, щоб зрозуміти, як ця речовина здатна боротися з причиною деменції при хворобах Паркінсона і Альцгеймера. Про це пише naked-science.

Кава захистить від хвороб серця 

Посилаючись на дослідження 2011 року, автори стверджують, що споживання кави знижує ризик розвитку захворювань Альцгеймера і Паркінсона. Вчені вибрали три варіанти одного виду кави (арабіка): слабкого обжарювання, сильного обжарювання і сильного обжарювання без кофеїну.

Позитивний ефект при взаємодії з речовинами, які вважаються винуватцями деменції, продемонстрували два останні різновиди. Тому вчені зробили висновок, що вплив на розвиток хвороб надає не кофеїн, а інший елемент, який з'являється в ході обсмаження.

Всього автори розглядали шість компонентів кави, серед яких були феніліндани – антиоксиданти, що з'являються тільки при обсмажуванні. Саме вони, на думку дослідників, можуть запобігти деменції.

Топ міфів про здоров’я, які вважалися правдою 

Один з дослідників доктор Росс Манчіні розповів, як його колеги збираються продовжити роботу:

Вперше хтось взявся за вивчення взаємодій між фенілінданами і білками, що викликають згубні симптоми хвороб Альцгеймера і Паркінсона. Наступний крок – дослідження того, наскільки корисно це з'єднання і чи здатне воно легко проникати в кровотік.

Росс Манчіні, один з дослідників

Якщо подальші дослідження покажуть позитивні результати, то, можливо, в майбутньому вони приведуть до створення препаратів на основі кави.

Наші діти часто навіть не здогадуються, як ними маніпулюють…
04012025
Дослідники вже багато років спостерігають за вулканом Axial Seamount…
03012025
Загадковий агент, шпигунські ігри та небезпечні місії – з 10 до 12 січня включно на нашому каналі...