«Крути. Гостомельський рубіж» - прем’єра документального проєкту на каналі 2+2

Крути. Гостомельський рубіж

Прем’єра - 3 квітня, о 17:00...

3 квітня, о 17:00, на телеканалі 2+2 відбудеться прем’єра документального проєкту «Крути. Гостомельський рубіж» про курсантський стрілецький батальйон, який у лютому 2022 року, не розуміючи реальної кількості ворожих сил, зупинив колону рашистських танків на підступах до Києва.

Loading...

Стрілецький батальйон, що складався з вісімнадцятирічних курсантів, очолюваний генералом, закривав собою міст із Гостомеля на Київ, чи не єдиного ймовірного місця прориву росіян. 25-го лютого студенти прийняли свій перший бій із ДРГ противника, не знаючи реальної кількості ворожої сили й техніки, курсанти майже місяць протистояли спробам росіян намацати слабкі місця оборони.

Як і понад сто років тому курсанти військового навчального закладу, під час повномасштабного вторгнення росії в Україну, повторили подвиг своїх ровесників – оборонців Крут, які у лютому 1918 року затримали наступ більшовиків на українську столицю.  

Окрім хроніки минулорічних подій та порівнянні їх із задокументованими спогадами учасників бойових дій під Крутами, автори проєкту також розвінчають деякі міфи протистояння курсантів проти більшовиків – чи були досягнуті цілі наших оборонців, які реальні втрати потерпіли курсанти під Крутами та чому той бій став важливим епізодом національно-визвольних протистоянь.

Крім того, в проєкті будуть розкриті цікаві факти минулорічного бою – що саме знайшли українські захисники в спалених машинах кемеровського омону, який першим намагався прорватися через міст до Києва.

Проєкт «Крути. Гостомельський рубіж», на замовлення телеканалу 2+2, підготовлений Департаментом журналістських розслідувань 1+1 media. Режисер - Тарас Ткаченко

Дивіться прем’єру документального проєкту «Крути. Гостомельський рубіж» 3 квітня, о 17:00, на телеканалі 2+2!

Читай також:

Новини

Всі новини