Звірі, печера та новий вид людини: вчений розкрив найбільшу таємницю людства за допомогою знімків з космосу

Загублений світ
Звірі, печера та новий вид людини: вчений розкрив найбільшу таємницю людства за допомогою знімків з космосу
Поширити в соціальних мережах:

Ця істота була перехідною ланкою між мавпою та першою людиною…

Щоб відкрити таємницю людства не обов’язково спускатися у малодосліджені печери, чи проникати в серединку єгипетських пірамід. Варто лише уважно поглянути на місцевість з космосу. Саме це у 2008 році і зробив палеоантрополог Лайф Лі Бергер, дослідження якого привели до розгадки таємниці походження людини.  

Вдатися до сучасних технологій дослідження територій, де могли бути невідомі до того часу рештки предків людини, професору палеонтології довелося через брак фінансування розкопок. За допомогою супутникових мап, Лайф Лі Бергер знайшов печеру, яка могла б бути придатна для життя стародавніх людей і де ще не проводилися розкопки. Археолог поїхав туди із сином та одним зі своїх студентів.

«Я простежив сліди диких звірів, які зникли між деревами і припустив, що там може знаходитися ще одна невідома печера», - розповів професор палеонтології в Інституті еволюції людини Університету Вітватерсранда Лайф Лі Бергер.

Проте діра в землі, яку побачили вчені, геть не нагадувала ймовірного поселення давніх людей. Тому на розвідку відправили малого. Яким же було здивування усіх, коли хлопчина приніс батькові зсередини чудово збережену нижню щелепу невідомої раніше істоти.

«Тоді моє життя змінилося назавжди, - згадує Лайф Лі Бергер.- Почалося відкриття, яке перетворило цю маленьку печеру на одне із найважливіших місць в історії археології».

Виявилося, син професора потрапив на два кістяки найдавніших серед відомих на сьогодні предків людини, яким майже 2 мільйони років. Кістки віднесли до нового виду – Австралопітек седіба. Цілком ймовірно, що ця істота була перехідною ланкою між мавпою та першою людиною.

Подробиці – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше