Український солдат місяць захищав країну із ворожою кулею у серці, не знаючи про це

Загублений світ
Український солдат місяць захищав країну із ворожою кулею у серці, не знаючи про це
Поширити в соціальних мережах:

Життя бійця могло обірватися щохвилини…

Історія про те, що український захисник жив і навіть служив із ворожою кулею у серці не тільки захоплює і дивує, але і лякає. Бо життя бійця могло обірватися щохвилини. Виявляється після поранення, він навіть не знав, що у його серці справжня бомба сповільненої дії.

«Особливістю цього випадку було те, що у пацієнта залишалося півтора міліметри до порожнини серця. Куля будь-якої миті могла піти далі, спричинити кровотечу і зупинку серця», - кажуть лікарі, які рятували бійця.

Володимир Гордієнко, уродженець Київщини, добровольцем пішов захищати Україну. Молодий хлопчина з 2014 року прагнув воювати і ретельно до цього готувався. Тож, коли росія повномасштабно та відкрито напала на Україну, він був серед перших у черзі до військкомату. З перших днів війни він у лавах ЗСУ боронить рідну землю.

«Трапилося так, що ми заїхали у село, а там у російських солдатів виявився табір. Нас дев’ять годин тримали у полоні, але потім «умовно» відпустили – посадили в наше ж авто і сказали їхати, а потім обстріляли. З гранатомету не влучили. Потім почався обстріл з автоматів», - згадує Володимир.

На жаль, старший брат Володимира, який також був у авто, загинув під час обстрілу. Ще одному українському захиснику та Володимиру вдалося втекти. Живий, але поранений, він дві доби без води, їжі та ліків пішки пробирався через ліс до найближчого села.

«5 березня я вийшов в село Нова Гута, Житомирської області. Звідти мене місцеві евакуювали до малинської лікарні. Там мені надали першу медичну допомогу, а за два дні перевели до житомирської», - згадує захисник.

Трохи оговтавшись, Володимир повернувся до лав Збройних Сил. Але за місяць зрозумів, що з його організмом щось не так і знову звернувся до лікарів. Ретельне обстеження шокувало – у його серці застрягла ворожа куля!

Як лікарям вдалося врятувати українського захисника, та чому Володимир прощався із життям – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти, з 6 лютого, щопонеділка, о 17:00 на 2+2 виходитимуть прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
«Загублений світ»: Історія, що не має права бути забутою - Каховська ГЕС
«Загублений світ»: Історія, що не має права бути забутою - Каховська ГЕС

Про зруйновану Каховську ГЕС, яка утримувала одне з найбільших водосховищ Європи…

Загадкове зникнення екіпажу судна «Марія Целеста» понад століття тому: нова теорія розвитку подій
Закуповували зерновози та суховантажі: росія ще з 2021 року готувалася до викрадення українського зерна
Закуповували зерновози та суховантажі: росія ще з 2021 року готувалася до викрадення українського зерна

Але, на відміну від 30-х-40-х років 20 століття, кремлю не вдалося приховати свої злочини…

Читати більше