Скільки українських рекордсменів занесено в книгу рекордів Гіннеса

Загублений світ
Скільки українських рекордсменів занесено в книгу рекордів Гіннеса
Поширити в соціальних мережах:

Перша книга суто українських рекордів вийшла друком у 2002 році...

У різних країнах щоденно працюють спеціальні комісії, які ретельно перевіряють і фіксують кожен вражаючий рекорд. В Україні цією роботою займаються представники Національного реєстру рекордів. Вони не тільки реєструють рекорди, але й допомагають номінантам правильно підготуватися до їхнього встановлення. Якщо рекорд не відповідає світовим стандартам, спеціалісти підкажуть, що потрібно вдосконалити під час наступної спроби. Національний реєстр рекордів має договір з Книгою рекордів Гіннеса про постійний обмін інформацією. На сьогодні у всесвітньо відомій книзі зареєстровані 56 українських рекордсменів. Проте, щоб отримати бажаний сертифікат, необхідно дотримуватися багатьох правил.

«Коли ми подавали нашу українку з найдовшим волоссям, 235 сантиметрів, на Гіннеса, було також правило, чітко прописане, волосся має бути абсолютно рівним та зволоженим водою. А в неї від природи хвилясте волосся тим паче вона його постійно носить заплетеним у дуже гарну косу. Ви знаєте, ми дуже довго з ним мучились, 5 майстрів-перукарів вирівнювали волосся. Але такі нюанси потрібно знати, заміри відбуваються тільки так, як чітко прописано суддями Книги рекордів Гіннеса», - каже Лана Вєтрова, керівник національного реєстру рекордів України

Ольга Лящук — офіційно найсильніша жінка на планеті, і перша відзначена українка у книзі рекордів Гіннеса за власну міць. Ольга регулярно бере участь у професійних змаганнях з пауерліфтингу та стронгмену. У 2015 році вона встановила незвичайний рекорд: своїми стегнами розчавила три кавуни за 14 секунд. Через три роки вона покращила свій результат вдвічі, впоравшись з цим завданням за 7 секунд. Сама ідея екстравагантного рекорду, каже Оля, народилася спонтанно. Але підготовка до нього тривала пів року. Тренування по 3-4 години щодня, без вихідних.

Зараз Оля є володаркою десятків вітчизняних силових рекордів. Разом із Маргаритою Кучиною і Ганною Васюк, вони зрушили з місця 5 бетоном мішалок, загальною вагою 78 тонн. Дівчина говорить, що зробила це за для того, щоб у світі знали на що здатні українці.

«Прославити Україну, і сказати, що ми в Україні можемо бути сильними, навіть найсильнішими, незалежно від того хто і що про нас кажуть», - стверджує Ольга Лящук, чемпіонка світу з пауерліфтингу.

Скільки українців записані в книгу рекордів Гіннеса? Які рекорди здобула наша нація? Чому правила подолання рекорду такі сурові? Досліджуй незвідане разом з нами та дізнайся більше про нашу сильну націю. Дивись у сюжеті «Загубленого світу» вже зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Читай також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Продають серця, кістки та очі українців Заходу: нові фейки рф про «чорну трансплантологію» в Україні
Русалки та гігантські соми, які виповзають на берег: нові свідчення мутантів Чорнобиля
Русалки та гігантські соми, які виповзають на берег: нові свідчення мутантів Чорнобиля

Риби в зоні відчуження можуть досягати трьох метрів у довжину…

Немовля і двоє дітей в одній могилі: в кургані, віком 7600 років, знайшли ще один дитячий скелет
Немовля і двоє дітей в одній могилі: в кургані, віком 7600 років, знайшли ще один дитячий скелет

Сталося це під час розкопок кургану Домузтепе у південній Туреччині…

Таємна змова американських мільярдерів: чому насправді заборонили використання конопель?
Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Рух»
Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Рух»

7-й тур Української прем'єр-ліги…

Броня безсмертя: до V століття померлих правителів Китаю одягали в таємничий костюм з нефриту
Читати більше