Теракти, державні перевороти, вбивства та викрадення політиків: як таємна організація «P2» тримала під контролем Італію

Загублений світ
Теракти, державні перевороти, вбивства та викрадення політиків: як таємна організація «P2» тримала під контролем Італію
Поширити в соціальних мережах:

Ложа контролювала практично всю країну…

У серпні 1980 року на залізничному вокзалі Болоньї спрацювала схована в сумці потужна саморобна бомба. Внаслідок вибуху загинуло 85 осіб. Через нестачу швидких жертв теракту довелося відвозити до лікарні на автобусах і таксі. Попри те, що трагедія викликала нечуваний у суспільстві резонанс італійський уряд спустив на гальма розслідування теракту, назвавши його причиною – нещасний випадок. Лише за рік, коли тисячі розлючених громадян вийшли на вуличні протести, правоохоронці провели додаткове розслідування та виявили змову на найвищому рівні.

Керівник таємної організації «Р2», який мав довірливі стосунки з банком Ватикану та зв’язки в італійському уряді, з перших днів гальмував розслідування. Під час обшуку його розкішної вілли, поліція у броньованому сейфі знайшла 30 книг досьє із компроматами на впливових політиків, чиновників і фінансистів. Головним сюрпризом став список із 962 членів таємної ложі, серед яких опинилися троє міністрів, прокурор Риму, керівник італійської спецслужби та багато інших цікавих персон.

«Під контролем масонської ложі «Р2» перебували 22 італійські газети. Ложа мала 17 представництв по всій Італії, таким чином контролювала практично всю країну», - розповів дослідник таємних товариств Віталій Кустов

Ви будете приголомшені, але у списках фігурувало навіть ім’я тоді майбутнього італійського президента Сільвіо Берлусконі. За вступ до таємної організації Берлусконі заплатив 50 000 фунтів стерлінгів. Таку ж суму бізнесмен щорічно сплачував за членство у «Р2».

Що вдалося з’ясувати у ході розслідування? Кому було вигідно дестабілізувати політичну ситуацію в Італії шляхом терористичних актів та державних переворотів? Про це та більше дивися у сюжеті програми «Загублений світ»  

Також не пропустищопонеділка о 17:00 на телеканалі 2+2 нові випуски інформаційно-розважального проєкту «Загублений світ», присвячений війні в Україні, ключовим подіям, що вже змінили її хід та у нас на очах змінюють весь світ, і людям, які роблять нереальне заради нашої перемоги.

Дивися також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше