Танцюрист на протезах: історія українського героя, який підкорив Сару Джессіку Паркер та Каліфорнію

Загублений світ
Танцюрист на протезах: історія українського героя, який підкорив Сару Джессіку Паркер та Каліфорнію
Поширити в соціальних мережах:

Його ім’я – Олександр Будько…

Історія Олександра Будько, українського захисника, який втратив кінцівки під час Харківського контрнаступу, стала прикладом неймовірної мужності та наполегливості. Після тривалої реабілітації, Олександр не тільки знову почав ходити, але й навчився бігати на протезах. Лише через рік після поранення він взяв участь в «Іграх Нескорених», де змагався у пауерліфтингу, плаванні та баскетболі.

Але на цьому його досягнення не завершилися — він видав книгу під назвою «Історія впертого чоловіка», де поділився своєю життєвою філософією та шляхом до перемоги над обставинами. Також, разом із командою талановитих українських артистів балету він виступив на великій сцені в Каліфорнії.

До повномасштабного вторгнення росії Олександр працював баристою, але його історія як танцюриста на протезах вразила весь світ. Виступ українського захисника надихнув американську акторку Сару Джессіку Паркер зняти документальний фільм під назвою «Перший ряд», який демонструє силу духу українських танцюристів та їхню наполегливість на тлі війни. Презентація майбутньої стрічки відбулася на Каннському кінофестивалі.

«Перший ряд» демонструє наполегливість і стан людини на тлі складної війни, – сказала Сара Джессіка Паркер. – Надати цим танцюристам міжнародну платформу для розповіді їхніх історій через силу красу та жорстокість балету велика честь».

Крім цього, Олександр разом із командою та українськими зірками знімає тревел-шоу, в якому перевіряє українські вулиці, музеї, заклади харчування та адмінбудівлі на зручність для людей з інвалідністю. Інклюзивність — виклик національного масштабу, і Олександр власним прикладом допомагає суспільству його долати.

Більше подробиць про це дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Зустріч Гітлера з Вангою: що передбачила болгарська віщунка нацистському лідеру?
Секрети знімального майданчика «Батя»: як Наталія Музичко підготувалася до пікантних сцен
Секрети знімального майданчика «Батя»: як Наталія Музичко підготувалася до пікантних сцен

7 жовтня о 20:15 на телеканалі 2+2 стартує показ 16-серійного детективу «Батя»…

В Ізраїлі розшифрували напис біблійного царя Єзекії після десятирічних досліджень: про що він розповідає?
Читати більше