Смак золотих страв вас навряд чи вразить…
Попри те, що золото – метал, воно їстівне. З 16 століття сусальне золото додають до спиртних напоїв. Нині з золота виробляють елітні десерти. Капкейк «Золотий фенікс», вартістю одну тисячу доларів. Морквяний пиріг повністю вкритий сусальним золотом. Або ж золоте морозиво за 27 тисяч гривень.
«З одного грама золота можна виготовити квадратний метр сусального золота. Тонкий лист, що буде тоншим за людську волосину», - каже ювелір-дизайнер Армандо Шадон.
Проте є золотий десерт, який увійшов до книги рекордів Гіннеса. Створив його британський шеф-кухар Марк Гіберт. Чоловік частує гостей вишуканим десертом вкритим сусальним золотом, який коштує як квартира у Києві або 35 тисяч доларів.
Та смак золотих страв вас навряд чи вразить. Чому, що ще можна робити із золотом і скільки взагалі його потрібно для щастя? Про це – у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:
Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.
Дивись також: