Штучне запліднення: індіанці ще 6 000 років тому знали, як зародити життя у пробірці

Загублений світ
Штучне запліднення: індіанці ще 6 000 років тому знали, як зародити життя у пробірці
Поширити в соціальних мережах:

Знання про ці методи могли бути відомі набагато раніше, ніж ми думали…

Штучне запліднення – справжній революційний прорив в області медицини, який перетворив сотні тисяч безплідних пар у щасливих батьків. За допомогою цього методу, запліднення яйцеклітини та її подальша імплантація відбуваються поза організмом жінки, в контрольованих лабораторних умовах. А тепер уявіть, що ці знання, відомі сучасній медицині, могли бути доступні індіанцям Південної Америки ще 6 тисяч років тому. Звучить неймовірно, чи не так?

Перша дитина, зароджена за допомогою методу штучного запліднення, відома як еко-дитина, народилася у 1978 році і це стало сенсацією у світі медицини. Першою «дитиною із пробірки» стала дівчинка Луїза Джой Браун з англійського містечка Колома.

Але виявляється, знання про методи штучного запліднення могли бути відомі набагато раніше, ніж ми думали. Колумбійський колекціонер Хайме Гутьєрез Літа, який завжди шукав унікальні предмети, виявив надзвичайний артефакт – кам'яний диск розміром із сковорідку, на якому вирізані чи вибиті з обох боків детальні малюнки, які описують процес зародження людини від запліднення до розвитку плоду. Малюнки настільки детальні, що можуть служити посібником для вирощування людей у штучних умовах.

Після детального аналізу вчені, яким передав знахідку Гутьєрез, були приголомшені: диск з детальною інструкцією зародження людини був виготовлений 6 тисяч років тому!

«Зображення на старовинному диску, які я бачив сьогодні, у 21 столітті, дивують і вражають, бо мені здається, що таке неможливо було побачити понад 200 років тому», - зізнався лікар-репродуктолог, кандидат медичних наук Віталій Радько.  

Цікавим виявилися й інші результати дослідження – диск не належав жодній із відомих людству цивілізацій. Більше подробиць – у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

У 17 столітті в Криму мешкало більше мільйона українців: невідомі раніше записи посла Османської імперії
Знатний чоловік і жінка з видаленим обличчям: археологи знайшли загадкове 1000-річне поховання
Рухоме каміння та зникле селище: що приховує надсекретне місто-привид «Івано-Франківськ 16» в Карпатах?
У Швеції знайшли унікальну мапу Кримського ханства 1772 року: чому вона важлива для українців сьогодні?
Вченим вдалося реставрувати єдиний у світі екземпляр обладунків римського легіону, віком 1500 років
Розсекречені архіви КДБ: москва готувала новий Голодомор, але вже планетарного масштабу?
Розсекречені архіви КДБ: москва готувала новий Голодомор, але вже планетарного масштабу?

Рф докладала зусиль, аби світ не визнавав цю трагедію геноцидом українців…

Читати більше