Розробники, які померли від своїх же винаходів: цікаві й трагічні історії дослідників

Загублений світ
Розробники, які померли від своїх же винаходів: цікаві й трагічні історії дослідників
Поширити в соціальних мережах:

Люди постійно хочуть нових відкриттів…

Це невпинне прагнення до знань і експериментів було рушійною силою прогресу на всіх етапах розвитку людства. Вони готові йти на ризик і жертвувати всім заради можливості створити щось нове, що могло б змінити світ або просто задовольнити їхню допитливість.

Інженер Генрі Смолінські сконструював автомобіль, що міг літати. Однак, як часто буває в історії великих винаходів, шлях до успіху був сповнений небезпек. Під час випробувального польоту одне з крил відпало від машини просто в повітрі, Генрі загинуть упавши з висоти.

Не менш трагічною є історія Франца Рейхельта, француза, який присвятив своє життя пошиттю одягу. Проте його справжньою пристрастю стала розробка парашутного костюма для льотчиків, який міг би врятувати життя багатьом авіаторам. Коли винахідник вирішив перевірити літальний костюм, і зістрибнув з нижнього рівня Ейфелевої вежі, він розбився. При падінні з висоти купол парашуту спочатку розкрився, але потім намотався на стропи.

Одними з найвідоміших розробників, які постраждали від свого ж винаходу є головний конструктор Титаніку Томас Ендрюс. Він присвятив своє життя створенню корабля, який мав би стати непотоплюваним символом прогресу. Однак доля розпорядилася інакше, і під час першого рейсу Титанік зіткнувся з айсбергом. Томас був на борту корабля у фатальну ніч його загибелі.

Горацій Ханлі допоміг спроєктувати та побудувати три моделі підводних човнів, вклавши в них усі свої знання та навички. Але трагічний випадок стався під час випробування останнього з них, коли Горацій разом зі своєю командою потонув.

«Експерименти це вже частина нашого життя, без цього ніяк. Кожна сфера, в ній є експерименти, це рушій прогресу, який неможливо зупинити», - розповідає Олександр Борисов, музикант.

Люди експериментують щодня. Можливо, саме завдяки цій внутрішній потребі люди продовжують прагнути до нових висот, попри всі ризики та небезпеки. Адже, зрештою, тільки через експерименти ми можемо зрозуміти, на що ми здатні, і що саме робить нас людьми.

Чи завжди експерименти закінчуються погано? Які приклади вдалих дослідів можна побачити ? Досліджуй незвідане разом з нами та дізнайся більше про дивовижні експерименти у нашому сюжеті. Дивись відео «Загубленого світу» вже зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Читай також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Продають серця, кістки та очі українців Заходу: нові фейки рф про «чорну трансплантологію» в Україні
Русалки та гігантські соми, які виповзають на берег: нові свідчення мутантів Чорнобиля
Русалки та гігантські соми, які виповзають на берег: нові свідчення мутантів Чорнобиля

Риби в зоні відчуження можуть досягати трьох метрів у довжину…

Немовля і двоє дітей в одній могилі: в кургані, віком 7600 років, знайшли ще один дитячий скелет
Немовля і двоє дітей в одній могилі: в кургані, віком 7600 років, знайшли ще один дитячий скелет

Сталося це під час розкопок кургану Домузтепе у південній Туреччині…

Таємна змова американських мільярдерів: чому насправді заборонили використання конопель?
Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Рух»
Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Рух»

7-й тур Української прем'єр-ліги…

Броня безсмертя: до V століття померлих правителів Китаю одягали в таємничий костюм з нефриту
Читати більше