Подорож на яхті, що перетворилася на 5-місячну боротьбу за життя: неймовірна історія порятунку американок

Загублений світ
Подорож на яхті, що перетворилася на 5-місячну боротьбу за життя: неймовірна історія порятунку американок
Поширити в соціальних мережах:

Жінки стали знаменитостями, але пізніше в їхніх свідченнях почали сумніватися…

У 2017 році дві американки, Дженніфер Аппель і Таша Фуява, стали відомими на весь світ після того, як їхня морська подорож перетворилася на справжній кошмар. Жінки вирушили на яхті «Морська Німфа» з Гаваїв з надією відпочити та порибалити, але їхня мандрівка затягнулася на 98 днів дрейфу в Тихому океані.

Все почалося з того, що вже в перший день після виходу у море яхту накрив сильний шторм. Він пошкодив щоглу і затопив двигун, через що система зв’язку перестала працювати. Дженіфер і Таша були змушені дрейфувати в океані, сподіваючись на допомогу. За словами жінок, вони відправляли сигнали лиха, запускали сигнальні ракети, але їх ніхто не бачив. Жінки й собі не уявляли, наскільки далеко від головних морських шляхів вони опинилися.

Відчай охоплював подруг, адже запаси їжі закінчувалися, як і корм для їхніх собак — Зевса та Валентина. Вони готувалися до найгіршого, коли 25 жовтня їх нарешті помітили рибалки, які передали інформацію військово-морським силам США. Військові знайшли пошкоджену яхту за 1000 км від берегів Японії та врятували виснажених, але живих жінок.

Після порятунку Дженніфер і Таша одразу стали героїнями американських телешоу. Усі хотіли знати, як їм вдалося вижити протягом п’яти місяців у морі, але з кожним інтерв’ю їхня історія ставала все більш сумнівною. Моряки сумнівалися в правдивості слів жінок і того, що всі шість засобів зв'язку на яхті могли вийти з ладу одночасно. Більше того, жінки не активували аварійний маяк, який міг би врятувати їх набагато раніше.

Додаткові сумніви виникли після того, як національна метеорологічна служба Гаваїв заявила, що в дні їхнього виходу в море не було зафіксовано жодних штормів. Цю інформацію підтвердили супутникові знімки NASA.

«Ця історія не має сенсу для моряків. – зазначив моряк та автор блогу SLOW BOAT SAILANG Тод Гранде. – У ній багато речей які просто неможливо перевірити. Але судячи з бортового журналу та стану яхти на відео та фото, жінки справді виживали п’ять місяців у морі в сильно пошкодженому човні. Однак ми явно не знаємо усіх деталей».

Згодом стало відомо, що рибалки, які передали сигнал про жінок, виявилися піратами, що лише підсилювало відчуття таємничості навколо цієї історії.

Світова слава Дженніфер і Таші перетворилася на скандал, коли моряки й експерти почали висловлювати сумніви щодо правдивості їхньої історії. Додатково напруження внесли розслідування про роботу Дженніфер в секс-індустрії, які підняли таблоїди, через що її родина розірвала з нею стосунки. Та, попри все, військові, які рятували жінок, заявили, що вони справді вижили, дрейфуючи на пошкодженій яхті, що свідчило про те, що подруги дійсно провели місяці в океані. Але їхні дії, такі як відмова активувати маяк, залишили багато запитань.

Зрештою, яхту «Морська Німфа», як символ їхньої історії, помітили за два роки на схід від острова Гуам під час навколосвітньої регати Volvo Ocean Race. Вона все ще трималася на плаву, підтверджуючи частину розповіді Дженніфер і Таші.

Більше цікавих історій моряків дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Таємниця отруєнь: як критики путіна помирають від «нещасного випадку» чи «синдрому раптової смерті»
Таємниця отруєнь: як критики путіна помирають від «нещасного випадку» чи «синдрому раптової смерті»

Опозиціонери, журналісти та активісти регулярно стають жертвами загадкових смертей…

Трагічна історія Марини Мнішек та її прокляття, що переслідувало династію Романових століттями
Трагічна історія Марини Мнішек та її прокляття, що переслідувало династію Романових століттями

Вона заручилася з людиною, яка претендувала на московський трон, але…

«Вибухи – це були найскладніші сцени»: режисер нового серіалу «Батя» про ексклюзивні подробиці знімань
Творчість після тортур: як ПТСР став поштовхом для найвідомішої фотографині Гуцульщини Параски Горицвіт?
Творчість після тортур: як ПТСР став поштовхом для найвідомішої фотографині Гуцульщини Параски Горицвіт?

Вона 10 років була у засланні в Сибіру, пережила тортури та відморозила ноги…

Загадковий корабель зі скарбами: у пустелі Намібії знайшли 500-річне судно, наповнене золотом
Історичні зрадники України: хто із видатних українців подарував нашу назву Російській імперії?
Читати більше