Назустріч смерті: капітан Титаніка навмисно потопив судно?

Загублений світ
Назустріч смерті: капітан Титаніка навмисно потопив судно?
Поширити в соціальних мережах:

Чоловік вперто вів корабель просто на айсберг…

Суперечки про те, чи можна було уникнути зіткнення Титаніка із айсбергом, точаться вже друге століття поспіль. Серед головних відкриттів останніх років – розшифровки звичайних, на перший погляд, радіограм, які на лайнері отримали ще вранці того фатального дня. Титанік попередили про точні координати айсберга і він легко міг просто змінити курс, пішовши трошки південніше льодовика. Мандрівка тривала б не набагато довше, але судно не опинилося б на дні океану. Але Титанік не відхилився від зазначеного курсу ані на градус.

Що змусило капітана Едварда Джонса Сміта вперто вести корабель на зустріч зі смертю, адже подібних повідомлень він отримав не менше десяти? При цьому шість із них були адресовані йому особисто. Серед них одне було із човна Америка. Його капітан, чомусь перед самою катастрофою, вирішив поінформовати Сміта не про айсберг, а вислав йому координати свого човна. Так, ніби чекав там Сміта!

Цікаво і те, що досі немає офіційної інформації про смерть капітана Титаніка. Його тіло на місці трагедії не знайшли. А справжньою сенсацією стала стаття у британській газеті The Daily Telegraph у липні 1912 року. У ній йшлося ніби капітана Сміта помітили на вокзалі, коли той купував квиток до Вашингтону. А там у той час знаходився власник компанії-конкурента Титаніка.

На що натякало видання? Чому капітан Сміт дозволив спустити Титанік на воду хоча під час випробування на судні сталася пожежа у тому ж місці, яке згодом розрізав айсберг? Невже чоловік дійсно став знаряддям убивства більше тисячі людей? Але у чиїх руках? Подробиці – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Дивись також:

Не пропусти програму «Загублений світ» в ефірі телеканалу 2+2 з понеділка по четвер, о 16:50!

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше