Найбільша приватна колекція автомобілів

Загублений світ
Поширити в соціальних мережах:

Його колекцію суперкарів важко перевершити. Султан Брунею вже 30 років купує по 2 авто на тиждень.

Суперкари – предмет гордості колекціонування найбагатших людей світу. Однак потягатися розмірами з гаражем нашого героя не світить їм нікому. Уявіть собі, султан Брунею вже тридцять років купує по два авто на тиждень.

Якщо колекцію суперкарів султана Хассанала Болкіаха припаркувати на футбольних полях, то їх знадобиться тринадцять. 600 Rolls-Royce, 500 Ferrari і всі боліди-переможці Формули-1 із 1980 року і це тільки початок. Загалом у колекції налічується 5000 суперкарів.

Своєю колекцією султан не хизується в соціальних мережах. У його гаражі бували одиниці. Однак, те, що вони там побачили – вражає. Jaguar XJ220 – один із 280 випущених екземплярів. Є тут і ексклюзивні авто, створені спеціально для султана. Наприклад, чотиридверний універсал Ferrari 456. Усі 6 екземплярів авто, по півтора мільйони доларів кожен, стоять у гаражі султана.

Надрідкісні моделі, що припали султану до смаку, його родина викупає до єдиної. Просто не лишаючи шансів іншим колекціонерам.

Світові Хассанал Болкіах відомий не тільки як пристрасний колекціонер, але і як монарх, який найдовше править країною. У Брунеї його витрати обговорювати заборонено законом. Але закордонні журналісти дістали докази, що за кошт країни султан придбав не тільки 5000 суперкарів, але і 17 літаків, мережу розкішних готелів та величезний гарем.

Більше цікавого дивіться у Загубленому Світі на 2+2. 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше