Міста майбутнього вже існують

Загублений світ
Поширити в соціальних мережах:

Що таке "розумні міста" та де вони знаходяться? Коли чекати на транспорт майбутнього без водіїв?

Дві третини населення Землі наразі живе у містах. Люди вже зараз прагнуть жити у великих містах, бо саме тут вирує активне соціальне життя та зосереджені основні капітали світу. Вже скоро майже половина землян житиме лише у кількох гігантських мегаполісах. Місто майбутнього народить людину майбутнього.

До 2030 року найбільшим містом світу стане Токіо, Нью-Йорк опиниться на 14 місті. У місті майбутнього будуть не потрібні гроші, майже немає злочинності, онлайн-системи стежать за порядком на вулицях та у будинках, а також керують транспортом. А більшість енергії на потреби міста надходить від сонячних батарей. 

Подібні міста вже не новинка на Сході. Наприклад, в одному з міст Японії будинки живляться від сонячної енергії, використання води скорочене на 30%, а вулицями можна їздити лише не електроавтомобілях, самокатах чи велосипедах. Розробники кажуть, що на розумні міста легше перетворити невеличкі населені пункти, що тільки розвиваються. "Навчити" старі великі міста з дорогами та комунікаціями, збудованими за старими технологіями дуже складно. Та навіть такі міста можуть стати смарт-містами.

Люди майбутнього вимагатимуть і транспорту майбутнього. Усі сучасні виробники автомобілів вже працюють над тим, щоб відмовитися або мінімізувати використання органічного палива, зробити поїздку безпечнішою та зручнішою. Зараз головна претензія до автомобіля без водія – це безпека, тому такі автомобілі випробовуються значно жорсткіше, ніж їхні бензинові пращури з водієм кермом та педалями, та проходять численні тестування в надскладних умовах. Більше того, у 2017 році Ілон Маск представили вантажівку майбутнього - надпотужний електрокар для перевезення вантажів, у який інтегрована розумна система автопілоту.

Змінюються і дороги. Так, у Китаї з’явилась дорога із сонячними батареями. Унікальна вона тим, що може заряджати електромобілі прямо на ходу. Дорогою майбутнього можуть похвалитися і Нідерланди. 

Все про небезпечний, шокуючий, невідомий досі світ розкаже програма Загублений світ з вівторка по п'ятницю о 17:20 на 2+2! 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
«Загублений світ»: Історія, що не має права бути забутою - Каховська ГЕС
«Загублений світ»: Історія, що не має права бути забутою - Каховська ГЕС

Про зруйновану Каховську ГЕС, яка утримувала одне з найбільших водосховищ Європи…

Загадкове зникнення екіпажу судна «Марія Целеста» понад століття тому: нова теорія розвитку подій
Закуповували зерновози та суховантажі: росія ще з 2021 року готувалася до викрадення українського зерна
Закуповували зерновози та суховантажі: росія ще з 2021 року готувалася до викрадення українського зерна

Але, на відміну від 30-х-40-х років 20 століття, кремлю не вдалося приховати свої злочини…

Кремлівський міф про «замерзаючу Європу» розбився вщент: Україна досягла енергетичної незалежності
Кремлівський міф про «замерзаючу Європу» розбився вщент: Україна досягла енергетичної незалежності

Вперше ми здійснили опалювальний сезон за рахунок власних ресурсів…

Читати більше