Лондонська світська левиця стала першою в історії людиною, яка подорожувала Антарктидою на велосипеді

Загублений світ
Лондонська світська левиця стала першою в історії людиною, яка подорожувала Антарктидою на велосипеді
Поширити в соціальних мережах:

Про це Марія Леєрстам розповіла в ексклюзивному інтерв’ю проєкту «Загублений світ»…

Лондонська світська левиця Марія Леєрстам вирушила у вражаючу експедицію, ставши першою людиною в історії, яка подолала 600 км Антарктиди на велосипеді. Про свою авантюрну подорож жінка ексклюзивно розповіла в сюжеті проєкту «Загублений світ».

У 30 років Марія мала все, про що тільки мріє більшість жінок – високу посаду у великій консалтинговій фірмі, апартаменти в Лондоні та забезпеченого чоловіка, - але щасливою не почувалася. Її життя змінилося в одну мить, коли вони з чоловіком розлучилися і вирішила подорожувати світом на велосипеді. Коли жінка доїхала до півдня Нової Зеландії, її осяйнула думка:

«Там же знаходиться Антарктида. Я вирішила погуглити про велоспорт на льоду і виявилося, що досі ніхто за всю історію людства не катався Антарктидою на велосипеді. Тож я вирішила стати першою. Всі казали, що це неможливо, однак я була впевнена, що зможу».

За допомогою команди механіків вона розробила спеціальний триколісний велосипед, призначений для подолання снігових кучугур та льодових шляхів. Потім прилетіла, висадилася на узбережжі і майже одразу зрозуміла, що все геть не так як планувалося:

«За перші 24 години я заробила висотну хворобу, цілих 19 годин їхала потрісканим льодовиком, мусила підійматися на гору висотою 3 000 метрів. Ви можете собі уявити, як це – льодом їхати на велосипеді вгору? Але найстрашніше було, коли зліва та справа від мене почали падати гори. Я бачила лавини, чула їх, чула той страшний тріск. Я зовсім не відчувала лівого коліна і кожне натискання педалі давалося дуже боляче. Я відчувала, що більше не могла».

Але попри страх, сльози, зневіру в собі та пекельний холод Марія подолала запланований маршрут та потрапила до Книги рекордів Гінеса.

Подробиці про її подорож та життя дивись у ексклюзивному інтерв’ю проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Мир під диктовку кремля: чому Україна не може погодитися на російські «мирні» ініціативи?
Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» - «Шахтар»
Бій Олександра Усика з Тайсоном Ф’юрі: хто переміг?
Бій Олександра Усика з Тайсоном Ф’юрі: хто переміг?

Боксерський поєдинок пройшов на стадіоні Kingdom Arena у столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді…

Місяць створили інопланетяни для своїх космічних кораблів? Несподівана версія дослідників
1600-річний камінь з середньовічними написами випадково знайшов в своєму саду вчитель географії з Англії
Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Кривбас»
Читати більше