Куди поділись гіганти?

Загублений світ
Поширити в соціальних мережах:

Якщо велетні дійсно існували, де шукати залишені ними сліди?

Занедбаність уцілілих споруд та зникнення більшої частини скелетів, які мали б належати велетням, легко пояснюється тим, як давно вони існували. Але все ж таки, деякі докази лишились й до наших часів.

Історії та легенди давніх народів тільки на перший погляд здаються фантастичними. Варто згадати, наприклад, міф про Гіперборею – країну, яку населяли величезні люди. Півроку там панував день, інші півроку – ніч. Чи не нагадує це сучасну північ? Більше того, археологами була знайдена давня карта, на якій Антарктида зображена ще до заледеніння - її вигляд збігається із описами міфічної Гіпербореї. Чи могла теперішня льодова пустеля бути колискою цивілізації гігантів? Та куди поділися Гіперборейці, коли їхня земля вкрилася кригою?

Скандинавські міфі розповідають про велетів, які прийшли у світ людей зі своєї країни, де панував вічний холод. У міфах Індії велетні, яких індуси ототожнювали з богами, допомагали людству рятуватися під час Всесвітнього потопу. А отже, гіганти та люди зустрічалися. Більше того, велетні жили одночасно із динозаврами – про це свідчать знахідки слідів прадавніх рептилій поруч із відбитками гігантських ніг.

Але чому вимерли динозаври та чи не було це пов’язано зі зникненням велетнів? Вчені всього світу сушать голови над цими питаннями.

Загадку зникнення велетнів спробує з'ясувати Загублений світ на 2+2.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

За кадром детективів: як судмедекспертиза у кіно відрізняється від реальності?
В Туреччині знайшли рідкісний римський саркофаг зі знаком «мальтійського хреста»
Історії військових винаходів: мікрохвильовка розроблялася для військових цілей, але посіла своє місце на кухні
Унікальні істоти з глибин: в Індійському океані мешкають равлики, здатні витримувати температуру 371°C
Хакерський удар: 24 лютого 2022 року рф хотіла позбавити зв’язку ЗСУ, але відключила користувачів в Європі
Читати більше