250 кілограмів солодкої історії: як створили легендарний королівський торт

Загублений світ Цікаво
250 кілограмів солодкої історії: як створили легендарний королівський торт
Поширити в соціальних мережах:

Весільний торт Єлизавети ІІ та принца Філіппа став символом розкоші, традицій та майстерності кулінарів…

Його точна копія, створена кондитерами Le Cordon Bleu, показує, наскільки тонка і кропітка робота стоїть за кожним королівським десертом.

«Він вийшов 250 кілограмів і майже 3 метри заввишки. Для виготовлення маленького елементу потрібно близько години», - ділиться Джулі Волш, шеф-кондитерка. 

Кожен елемент торта виготовлений вручну: мінімум тіста, багато сухофруктів, які попередньо вимочують у дорогому алкоголі зі спеціями. Після приготування десерт настоюється щонайменше пів року, і чим довше, тим він смачніший.

«Сподіваюся, мені більше ніколи не доведеться його готувати. Він коштував нам щонайменше двадцять тисяч фунтів», - сміється Джулі Волш. 

Цей торт – не просто десерт, а справжня родзинка весільної церемонії. За традицією у день весілля гості майже не пригощаються тортом. Від нього відрізають лише один шматочок, який молодята зберігають: коли народжується перша дитина, вони його з’їдають, продовжуючи сімейну історію.

Королівський торт – це поєднання майстерності, багатовікових традицій та символу сімейного щастя, який пережив десятиліття і став частиною світової кулінарної легенди.

А чи уявляли ви, скільки годин майстерної роботи стоїть за одним шматочком торта? І як така традиція впливає на сучасні весільні церемонії? Про все це ти можеш дізнатися у випуску проєкту «Загублений світ» просто зараз.

Не пропусти! Щопонеділка нові випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», що занурюватимуть кожного у захопливі історії, неймовірні відкриття та таємниці, які формують наш світ. Дивись прем’єру о 17:15 на телеканалі 2+2!

Читай також:

Поширити в соціальних мережах: