Катерина Нестеренко знає все про глобальні проблеми людства та про італійську кухню

Загублений світ
Катерина Нестеренко знає все про глобальні проблеми людства та про італійську кухню
Поширити в соціальних мережах:

Ведуча нового проекту 2+2 Загублений світ розповіла, як встигає поєднувати зйомки та приготування смачних страв.

У ексклюзивному інтерв’ю для Високого замку ведуча Катерина Нестеренко про те, як завжди залишатися у формі та чим українська кухня відрізняється від італійської.

- Які ваші улюблені страви? Що любите готувати найбільше?

Одразу зізнаюся: я більше люблю їсти, ніж готувати. Але є декілька страв, які незмінні у моєму раціоні, де б я не була. Влітку – це окрошка, а у зимовий період – суп із чечевиці. Про борщ, сподіваюся, не варто згадувати – це легенда на всі часи! Обожнюю салати та дуже люблю страви з риби. Морепродукти можна взагалі в окрему тему виділити, адже п’ять років прожитих на Сицилії змінили моє уявлення про рибу та навіть нав’язали певні гастрономічні правила. Тому рибу та морепродукти я навчилась готувати не гірше за італійців. Здається, це щось надскладне, а насправді – ні. Кожна українська господиня може спробувати.

- Розкажіть про свої секрети приготування ваших коронних страв.

По-перше, це гарний настрій! Я переконана, що готувати слід у доброму гуморі, тоді й смакуватиме краще. Далі – я "за" свіжість. Тобто, насмажити котлет на тиждень вперед – це не мій підхід у кулінарії. Інша справа: супи. Вони мають настоятися. До речі, італійці називають першою стравою – пасту, а другою, чи основною – гарячі м’ясні чи рибні страви. На своїй кухні я готую сьогодні на сьогодні, нічого не розігріваю на вечерю чи обід, особливо у теплий період року. Звісно, що у щільному графіку зйомок не завжди є час на закупи, але у такому випадку свіжі огірки, помідори та шматочок сиру – справжні рятівники. А ще запашна олія та листик базиліку. Його можна вирощувати навіть вдома у вазоні!

- Що кажуть родичі чи друзі про італійські страви, якими ви їх пригощаєте?

Кажуть, що подобається, і сподіваюся, що вони кажуть правду. Абсолютний хіт у моєму виконанні – м’ясне рагу та суп з чечевиці.

- Які страви навчилися готувати в Італії?

Італія має зовсім інший підхід до кухні. Вони менше витрачають часу на приготування їжі. Це була перша несподіванка для мене. Я ж пам’ятаю з дитинства, як мама робила "холодне", або "Олів’є" годинами, а на ювілей тата починала готуватися за два тижні! Італійці теж готуються, але витрачають на декілька годин, а не днів більше. Знову ж, спрацьовує принцип свіжості. У кожному регіоні країни вони намагаються використовувати виключно місцеві продукти, тому й виходить така "багатокультурна кухня", що відрізняється від півночі до півдня. Італія мене підкорила справжніми, природніми смаками страв, не залитими майонезами чи кетчупом. З соусами слід поводитися вкрай обережно, італійці знають чому.

- Яка різниця між українською та італійською кухнею?

Величезна. Це абсолютно інший підхід до приготування їжі. Подумайте самі, на приготування пасти італійка витрачає 15 – 20 хвилин і всі у захваті, родина сита. Українські жінки, коли починають фарширувати голубці, витрачають один день життя. Я обожнюю голубці, але ж це зовсім інша традиція! Вони, народ, що живе біля моря, не ускладнюють своє буття, їм хочеться жити за принципом "зараз і сьогодні", а не "наварити на тиждень". Напевно, основна різниця в цьому. Різне географічне та історичне минуле дається взнаки. Хоча, ми ж всі пам’ятаємо, що італійська кухня стала легендарною лише у 50-тесяті роки. Слід віддати належне їх майстерності піарити "макарони з помідорами"! Так чи інакше, їхнє меню визнане найздоровішим у світі.

А про всесвітні змови та конспірологічні теорії Катерина Нестеренко розповість у четвер о 17:25 у "Загубленому світі" на 2+2!

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Тайванський вузол: чому на острові Тайвань дуже пильно стежать за війною в Україні?
Тайванський вузол: чому на острові Тайвань дуже пильно стежать за війною в Україні?

Китайська пропаганда дослівно нагадує російську…

Недемократичне написання і ухвалення, порушення законів: маловідомі факти про конституцію рф
Недемократичне написання і ухвалення, порушення законів: маловідомі факти про конституцію рф

Зміни в документі відобразили перехід росії до суперпрезидентської форми влади…

Заразна, невиліковна та завжди смертельна: в США перші випадки смерті людей від епідемії «зомбі-оленів»
Заразна, невиліковна та завжди смертельна: в США перші випадки смерті людей від епідемії «зомбі-оленів»

Викликає аномальне згортанням білків і робить дірки у мозку…

Таємниця Місяця: у 1962 році співробітник НАСА виявив, що супутник Землі в середині порожній
Читати більше