Команда проекту стверджує, що можна успішно відтворити м'ясо будь-яких вимерлих тварин…
Зовсім скоро, поряд із курятиною та свининою, ми у супермаркетах зможемо купити… мамонтятину. Незвичайний стартап вже зібрав кошти на те, аби вирощувати стейки з м’яса мамонтів. Команда проекту стверджує, що завдяки комбінації інженерії стовбурових клітин і технології реконструкції ДНК можна успішно відтворити м'ясо будь-яких вимерлих тварин, чиї клітини збереглися хоча б у якомусь вигляді.
Щоправда скептики задають логічне питання – а хто зможе підтвердити, що на смак це м'ясо саме таке, як було у мамонтів. Втім, попри це, у лабораторії Джордж Черч у Гарварді вже кипить робота з вирощування мамонтостейків. А розробники цієї технології вже домовляються зі знаменитими Нью-Йорськими шеф-кухарями про реалізацію своєї незвичної продукції.
Це – їжа майбутнього! Яка американська компанія заявила, що зовсім скоро друкуватиме курячи нагетси на 3Д-принтері? Виробництво м’яса без м’яса: у що вклали свої мільйони Леонардо Ди Каприо, Билл Гейтс та колишній голова МакДональдс Дон Томпсон? І який пристрій створила промислова дизайнерка Катаріна Юнгер аби у незвичний спосіб поповнювати організм білками? Подробиці – у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:
Дивись також:
- Пустельне місто стає мегаполісом раз на рік: чому американці обирають кочове життя
- Онлайн-стріми: революційна технологія, яка виникла завдяки порнографії
- Навіть кліпає очима: в італійських катакомбах лежить маленька дівчинка, якій більше 100 років
Не пропусти програму «Загублений світ» в ефірі телеканалу 2+2 з понеділка по четвер, о 16:50!