«Друга армія світу» ніколи не вміла воювати: дурість російських генералів у війні 1735-39 роках знищила флот імперії на 70%

Загублений світ
«Друга армія світу» ніколи не вміла воювати: дурість російських генералів у війні 1735-39 роках знищила флот імперії на 70%
Поширити в соціальних мережах:

Це була російсько-турецька битва…

«Друга армія світу» - це російський міф, побудований через минулі невдачі росіян у великих війнах. Виявляється, готуватися до війни вони не вміють з давніх давен. Варто згадати лише російсько-турецьку битву. Протягом 1735-1739 років українська природа, а саме річка Дніпро біля острова Хортиця у Запоріжжі знищила Чорноморський флот російської імперії.

«Верф для будівництва суден, які мали брати учать у боях на Чорному морі, було збудовано у брянську на одному з притоків Дніпра. Але російські генерали і фельдмаршали, які готували план цієї війни, наче забули про існування дніпровських порогів», - розповів історик Національного заповідника «Хортиця» Олег Власов.

На порогах розбилося 70% боєздатного флоту, який сплавляли по Дніпру росіяни. Значна частина російського війська загинула тут без жодного пострілу. А наступної весни на Дніпрі почався масштабний льодохід. Наспіх зроблені для швидкої війни і недоглянуті судна з тріском пішли на дно під навалою криги разом із людьми, зброєю і запасами. Подробиці – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше