Чому ув'язнені повертаються за ґрати знову і знову?

Загублений світ
Поширити в соціальних мережах:

80% тих, хто потрапив до в'язниці одного разу, йдуть на злочин знову, аби повернутися у неволю. Яка сила тягне їх за колючий дріт?

Деякі в’язниці і справді мають VIP-умови, що звідти і не хочеться йти. Наприклад, тюрма для корупціонерів у Саудівській Аравії влаштована у п’ятизірковому готелі. Тут є басейн, тренажерна зала та боулінг. Замість камер, розкішні номери. У цій розкішній тюрмі утримують близько 200 представників саудівської еліти: підприємців, міністрів та 11 принців. Всі високоповажні в’язні вільно пересуваються величезною територією. Єдина заборона – виходити за територію.

Сейшельські острови – рай на землі. Туристи з усього світу платять тисячі доларів, аби провести тут бодай одну ніч і навіть не підозрюють, що по сусідству відбувають покарання сомалійські пірати. Вони викрадали кораблі та брали у полон цілі екіпажі. У 2008 році увесь світ говорив про судно Фаіна з українською командою на борту. Тоді пірати отримали викуп – 3 мільйони 200 000 доларів. Згодом морських терористів вдалося заарештувати, але їхнє життя гіршим не стало. Коштом ООН для них збудували тюрму у раю. І тепер вони ніжаться на сонечку із безкоштовним триразовим харчуванням.

2016 року світ шокувала новина – норвезький терорист Андерс Брейвік, який жорстоко розстріляв 77 людей на острові Утойя, подав до суду на державу за нелюдські умови утримання у тюрмі. Терориста тримають у трикімнатній одиночній камері. Тут є спальня, кімната для навчання та тренажерна зала. У розпорядженні жорстокого убивці навіть телебачення, ігрова приставка та інтернет. Проте Брейвік невдоволений цими умовами. Каже, що наглядачі приносять йому холодну каву та їжу, розігріту у мікрохвильовці. Крім того, Брейвік вимагає новішу версію ігрової приставки. Та найголовніше – звинувачує державу у тому, що йому бракує спілкування.

В українських колоніях умови далекі від тих, що має Брейвік. Але і сюди люди чомусь хочуть повернутися. Довгоочікувана воля не приносить їм щастя, якась невідома сила тягне їх назад. Місця позбавлення волі згубно впливають на психіку людини.

Більше про це дивіться у Загубленому Світі.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
Читати більше