«Українські палаци. Золота доба» розкажуть про унікальні маєтки в Ізяславі та Новоолександрівці

Українські палаци. Золота доба
«Українські палаци. Золота доба» розкажуть про унікальні маєтки в Ізяславі та Новоолександрівці
Поширити в соціальних мережах:

Випуск вийде 26 листопада, об 11:40, на 2+2…

Цієї неділі, 26 листопада, об 11:40 вийдуть нові епізоди історичного документального циклу «Українські палаци. Золота доба». Глядачі почують історію одного з найбільш вражаючих українських маєтків в Ізяславі, а також таємниці палацу прославленої родини Фальц-Фейнів.

У першому епізоді автори розкажуть про палац в Ізяславі, котрий сучасники порівнювали з Версалем. Він належав роду Сангушків, представники якого протягом декількох століть обіймали високі посади при дворі польських королів. 250 років тому інтер’єри цього маєтку прикрашали старовинна китайська порцеляна, унікальні гобелени і скульптури авторства Мікеланджело. А найдорожчими експонатами у палаці були картини всесвітньо відомого художника Пітера Рубенса.  

В епізоді «Українські палаци. Золота доба: палац у Новоолександрівці» розкриють найцікавіші факти з історії родини Фальц-Фейнів. Ця сім’я відома створенням заповідника «Асканія-Нова», але мало хто знає, що за 200 км від нього був розташований ще один райський куточок з рідкісними тваринами, рослинами і неймовірним палацом. Свого часу цей маєток називали «перлиною Півдня». Щоб вражати гостей, власник Олександр Фальц-Фейн збудував на другому поверсі, просто під стелею, гігантський акваріум, для якого привозили риб з усього світу. 

Палаци, про які піде мова у нових випусках, були зруйновані та пограбовані за радянських часів. Та за допомогою 3D реконструкції команда проєкту змогла відтворити початковий вигляд маєтків.

Нагадаємо, «Українські палаци. Золота доба» – історичний документальний цикл про вісім унікальних українських палаців та їхніх власників, долі яких оповиті легендами і загадками. Щонеділі на глядачів каналу 2+2 чекає дві серії проєкту.    

Проєкт став переможцем конкурсу соціально вагомого контенту PITCH UA 3. Конкурс був організований медіаконсалтинговою компанією Media Resourсes Management (MRM) за підтримки Проєкту Transformation Communications Activity (TCA) та «Зміцнення Громадської Довіри» (UCBI), який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики України.

Дивись історичний проєкт «Українські палаци. Золота доба» щонеділі на телеканалі 2+2!

Дивися також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Двобій між Джойсом і Чісорою транслюватимуть ексклюзивно на Київстар ТБ з відомими коментаторами у вільному доступі
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо

А також про те, які кліматичні зміни можуть чекати Україну та до чого потрібно готуватися…

Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)
Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)

Автор ролика стверджує, що йому вдалося приручити справжнього гнома…

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Партизан»
«Загублений світ» розкаже про тренди в архітектурі, які змінюють світ і скоро змінять Україну
Замурована в стіну 4 000 років тому: на Кіпрі знайшли стародавній моноліт з рештками жорстоко вбитої жінки
Читати більше