Звільнена з полону бойовиків українка не може отримати обіцяних державою виплат

Спецкор
Поширити в соціальних мережах:

Валентину Бучок звільнили під час обміну полонених напередодні Нового року. Україна подарувала їй волю, а от інші обіцянки не виконала.

Електромонтерку з Донецька Валентину Бучок звільнили під час обміну полонених ще напередодні Нового року. Україна подарувала їй волю, але інші обіцянки не виконані – ані зарплатні, ані допомоги. Крихітний будинок із дахом, що протікає, залишки меблів – це все, що є у жінки зараз:

"Я залишилась без нічого. В Донецьку у мене було дві квартири, але винесли все – меблі, речі, техніку".

Жінка більше 10 років працювала електромонтеркою, а після окупації Донецька отримала наказ від роботодавця – продовжувати роботу. Вона мала перевіряти показники лічильників, і саме під час такої перевірки просто на вулиці її затримали бойовики і звинуватили у шпигунстві та вбивстві Мотороли.

"Великоднє перемир'я" у АТО: бойовики не припиняють обстріли

Валентина перенесла 20 годин катувань із пакетом на голові, її погрожували вбити, та жодного разу жінка не просила змилуватись, а на суді кричала «Слава Україні». Загарбники її звинуватили в шпигунстві й засудили на 17 років – так званий трибунал ДНР визнав Валентину наднебезпечною особою.

Її звільнили торік у грудні, проте й досі Валентина Бучок не отримала обіцяної державою допомоги за перенесені страждання. Жінка готується домогтися виплат компенсацій від роботодавця та готує разом із правозахисниками скарги до європейського суду з прав людини. Сподівається, що тоді матиме гроші хоча б на ремонт сільської хати, де вони з чоловіком АТОвцем заново розпочинають життя.

Чому після полону бойовиків у вільній Україні Валентина Бучок не отримала обіцяних виплат від держави? Та як звільненим з полону відстоювати свої права? Розкаже Спецкор на 2+2!

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 трансляція матчу «Дніпро-1» - «Кривбас»
Реслінг-шоу Backlash France покажуть на Київстар ТБ у вільному доступі: коментуватимуть Бєлкін та Новак
«Загублений світ»: вражаючі рекорди українців під час війни
«Загублений світ»: вражаючі рекорди українців під час війни

Про тих, хто своїми здобутками та жагою до перемоги щодня підвищують статус України…

Динозаври в Україні: історична знахідка на Київщині змінює уявлення про наші прадавні території
Розкриття таємниці 300-річної муміфікованої русалки: вчені встановили походження цієї таємничої істоти
Містечко турботи: історія створення в Україні унікального місця для українських пенсіонерів
Читати більше