Внаслідок теракту в Керчі загинуло 19 людей

Спецкор
Поширити в соціальних мережах:

Українська прокуратура Криму розслідує трагедію як теракт, а прикордонники посилили контроль на межі з окупованим півостровом.

Трагедія у Керчі – понад півсотні постраждали, серед жертв – студенти та працівники закладу. Усе сталося в місцевому політехнічному коледжі. 

Перші кадри з місця події. У коледжі вибиті шибки, на вулицях – машини швидкої та надзвичайних служб. Із будівлі виносять потерпілих. Місць у швидких, вочевидь, бракує, тому перевозять поранених і маршрутками, і приватними авто, і військовими машинами.

Що сталося – версії різняться. Спочатку кажуть про вибух газу в їдальні. Окупанти з кремлівської ФСБ твердять: у навчальній установі здетонував невстановлений вибуховий пристрій. А от один свідок у скривавленій сорочці запевнє: окрім вибуху, чув і постріли, і бачив багато померлих.

Під будівлю збігаються родичі студентів та працівників. Туди ж зганяють бронетранспортери та привозять озброєних військових. У районі перекривають рух. У натовпі журналісти знаходять директорку коледжу. Жінка плаче і розповідає: її під час вибуху в приміщенні не було. Директорка каже: зранку поїхала в справах, а незадовго після її від'їзду всередині почалося жахіття.

У Лисичанську на територію школи впали уламки боєприпасів

Те, що в коледжі вибухнув не газ, згодом підтверджує анти-терористичний комітет Росії. Там кажуть: у повітря злетів вибуховий пристрій, нашпигований металевими деталями.

Тим часом, російські ЗМІ публікують фото можливого терориста. На світлинах хлопець зі зброєю в руках спускається сходами. Згодом ЗМІ повідомляють – це 18-річний учень старшого курсу коледжу, Владислав Росляков. Його знайшли мертвим у приміщенні, він укоротив собі віку. 

Знайомі хлопця кажуть: він був відлюдькуватим, цікавився створенням вибухівки. Після розлучення батьків жив із мамою у зйомній квартирі. Нині приміщення обшукують. За місяць до нападу Владислав отримав дозвіл і придбав рушницю, а кілька днів тому – півтори сотні патронів. Мотиви студента поки з'ясовують. ЗМІ ж причиною стрілянини вже назвали нерозділене кохання. Нібито Владислав хотів вбити свою 15-річну дівчину, яка нещодавно розірвала з ним стосунки.

Більше новин з понеділка по п'ятницю о 18:15 у програмі Спецкор на 2+2. 




Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше