Власники євроблях спричинили ажіотаж на митницях

Спецкор
Поширити в соціальних мережах:

Чому власники таких машин відмовилися від блокування кордонів і нині буквально окупували митниці, щоб на пільгових умовах легалізувати свої машини?

Якщо ще тиждень тому власники "євроблях" влаштовували пікети на пунктах пропуску, то тепер вони спричинили справжній колапс на митниці. Мало не черги на розмитнення автівок із єврономерами.

У відділі митного оформлення так само чимало людей, дехто просто питає про процедуру, утім, більшість вже визначились. Своє авто таки треба розмитнювати, адже усвідомили, що закон уже не зміниться. Тому готові сплати навіть чималі суми в бюджет і далі їздити без проблем.

У Чернівцях лише за кілька днів дії нового закону про розмитнення процедуру пройшли вже майже дві сотні власників "євроблях". На митниці навіть назвали точну суму сплачених в бюджет коштів – 16 мільйонів 800 тисяч гривень. Щодня тут оформлюють близько 4 десятків авто.

У сервісному центрі МВС відсьогодні планують почати видавати розмитненим автівкам українські номери. Тут, як і на митниці, в разі сильного напливу бажаючих, готові працювати без вихідних.

ДСНС перевіряє готовність бомбосховищ у різних містах України до воєнних умов

На Львівщині мешканці прикордоння теж почали розмитнювати автомобілі. На вихідних двоє водіїв навіть залишили заставу, щоб в'їхати в Україну на єврономерах.

А цей водій в’їжджає до  Польщі на "євроблясі", щоб залишити автівку там. Каже: на розмитнення чи заставу грошей не має. І таких кермувальників немало. Саме через це пункти пропуску порожні. Ось тут у Краковці раніше водії простоювали в чергах по кілька годин. Зараз – не більше 20 хвилин.

Та чи довго пункти пропуску  пустуватимуть – невідомо. Бо згодом новорічні та різдвяні свята, і  охочих перетнути кордон буде значно більше. Та й мешканці прикордоння, які їздили туди-сюди і заробляли купівлею-продажем, змушені будуть визначитися – розмитнювати євробляху чи шукати альтернативу.  

Більше новин з понеділка по п'ятницю о 18:15 у програмі Спецкор на 2+2. 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше