Відпочинок на сміттєзвалищі: у Копенгаґені збудували гірськолижний спуск на даху сміттєвого заводу

Спецкор
Поширити в соціальних мережах:

Воно забезпечуватиме теплом та електроенергією 150 тисяч данських родин, а ще має стати грандіозним спортивним майданчиком для лижників та скелелазів.

Надсучасне підприємство зі спалення та переробки сміття у Копенгаґені обіцяє стати справжнім дивом інженерії. Промислова зона, де воно розташоване, наразі мало чим відрізняється від української – латана дорога, якою їздять вантажівки зі сміттям, із величезних труб валить дим. Але вже скоро сіре та похмуре місце може стати візитівкою Копенгаґену.

У Шотландії відкриють пивний готель

Тут, просто на сміттєпереробному заводові з’являться пішохідна зона та бігова доріжка, ростимуть дерева та трава, а донизу простягатиметься гірськолижний спуск. Вже восени п’ятирічні будівельні роботи мають завершитись, і завод перетвориться на безпечне місце для відпочинку з чудовим видмо на Копенгаґен, де можна буде випити чашку кави та покататися на лижах.

Сміттєпроводи відійдуть у минуле

Цей завод належить Копенгаґену та ще чотирьом сусіднім муніципалітетам. Разом вони вклали у його зведення близько півмільярда євро.

Просто під спуском вантажівки висипатимуть сміття з усього міста, а це 300-400 вантажівок на день. Левову його частку спалять, іншу – перероблять. Проте неприємного запаху не буде навіть влітку – спалюють та перероблюють сміття тут за найновішими технологіями. Згораючи, воно перетвориться на тепло та енергію, які забезпечать 150 тисяч данських родин. Шкода довкіллю мінімальна – дим проходить через безліч фільтрів та систем очищення, тому цей завод вважається найчистішим у Данії.

Все про сучасні технології розкаже Спецкор на 2+2!

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше