В Україні успішно використовуються нові способи боротьби з раком

Спецкор
Поширити в соціальних мережах:

Щодня 450 українців дізнаються, що хворі на рак. Та лікарі успішно навчились лікувати злоякісні утворення.

З кожним роком з'являються сучасні та ефективні методи боротьби з цією хворобою. Це лікар проштрикує метастази в печінці пацієнта. Метод, яким вбивають пухлину, називають радіочастотною абляцією, тобто очищенням.

За допомогою аплікаторів в пухлину підводиться високочастотний змінний електричний струм, внаслідок чого відбувається перегрівання пухлини до 80-90 градусів і клітини пухлини руйнуються. Простіше кажучи, ракова пухлина під високою температурою зварюється. Метод дієвий, щоправда, підійде не всім хворим.

"Розмір пухлини обмежений – це раз. Якщо є синхронні метастази і в легенях, і в печінці, і в кістках, і у мозку, то виконувати термоабляцію одного конкретного вогнища немає сенсу", – каже професор Олексій Ковальов.

У таких випадках потрібне системне лікування. Методів існує багато, і з кожним роком вони все дієвіші.

Ось цей апарат за останній рік допоміг вилікувати 35 людей. З його допомогою хіміотерапію проводять внутрішньо в черевній порожнині людини. Триває процедура від 2 годин під наркозом в операційній. Таким чином лікують рак яєчників, апендиксу та первинні пухлини очеревини. 

На Тернопільщині водій маршрутки з'їхав з рейсу і відвіз хворого пасажира до лікарні

А це ангіограф – рентген-апарат, який бачить судини людини і тому незамінний у лікуванні раку. Та апарат уже як 5 років замотаний у целофан та накритий ганчіркою стоїть без діла в коморі. Сіли батарейки. 

Радіоемболізація – слово не нове для тих, хто зіткнувся з хворобою раку печінки. Метод лікування в тому, що через артерію в стегні хворому вводять радіологічний препарат у самісінькі ракові судини. В Україні цей метод зареєстрували влітку. Серед країн колишнього соцтабору ми можемо стати першими, хто проводить цю процедуру.

Ця технологія використовується тільки тоді, коли пацієнта вже не можна прооперувати та неможливо зробити радіочастотну абляцію. Таких пацієнтів в нашій країні досить багато.

Втім, несправність ангіографа планам заважає. Наші пацієнти їдуть лікуватись в Європу і обходиться їм це в сотні тисяч євро. В національному ж інституті раку кажуть: пацієнтів лікують безкоштовно.

Попри нові методи лікування, онкологи незмінні в одному: найкраще лікується рак, виявлений на ранніх стадіях. Не зволікайте з походом до лікаря. 

Більше новин з понеділка по п'ятницю о 18:15 у програмі Спецкор на 2+2. 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Фургон з оркестром»: як рашистські паради та флешмоби формують потрібну кремлю психологію росіян?
Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Читати більше