Українські воїни долають найскладніші дистанції на Марафоні морської піхоти

Спецкор
Поширити в соціальних мережах:

Про найкращу реабілітацію, як кажуть самі хлопці, з Вашингтона розповідає Спецкор на 2+2.

Скалічені, але не скорені. Без кінцівок, але з надією на перемогу – українські воїни долають найскладніші дистанції в Сполучених Штатах. Там триває Марафон морської піхоти. Українці беруть участь у ньому втретє і власним прикладом демонструють: перемогти можна все.

Це один з найбільших марафонів світу – американський Марафон морської піхоти у Вашингтоні. Його біжать десятки тисяч людей і разом з ними – наші українські ветерани. Тут у наших хлопців надзвичайно потужна група підтримки, жовто-блакитні прапори зустрічають їх на фінішній прямій.

Цього року половина біжать десять кілометрів, серед них – добре відомий глядачам Спецкору Олександр Дарморос. Він підірвався на міні, відтоді не бачить і залишився без ноги. В свою десятикілометрову медаль Олександр ще досі не вірить. Найтяжчим, зізнається Олександр, був кінець марафону.

Українські солдати вирушають в Америку на всесвітньовідомий марафон Морської піхоти

На двох протезах Дмитро Котов долає американський марафон вдруге. Але вперше доходить до кінця. Йому найтяжче було на початку.

Повний 42-кілометровий марафон першим з українців пробігає Павло Чайка. Дивом, на одній силі волі, як виявляється, ще один подвиг просто на наших очах.

А от нарешті добігає з хлопцями і Олександр Попруженко. Він втратив зір – закрив своїм тілом гранату, аби врятувати побратимів. На фініші вже давно чекає дружина Власта, яка сама пробігла 10 кілометрів. Побачити Америку незрячому Олександру допомогли наші хлопці і американці, які бігли поруч. А одному з американців уже він розповідав про Україну. Про російську агресію тут досі знають не всі.

Більше новин з понеділка по п'ятницю о 18:15 у програмі Спецкор на 2+2. 




Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше