У Києві розгрібають наслідки шаленої негоди

Спецкор
Поширити в соціальних мережах:

Чи вдалося причепурити столицю і чи готовий мегаполіс до нової, можливої кліматичної навали? – Ольга Нескородяна провела дослідження.

Такої грози у столиці не чекали не тільки чиновники з комунальниками, але і синоптики. Напередодні увечері прогнозували подекуди дощі, однак того, що почалося близько третьої ночі, не очікував ніхто.

Потужні громові розряди вмикали сигналізації автомобілів, блискавки яскраво освітлювали усе довкола. Рух набережною паралізувала калюжа, яка сягала вікон машин. Поділ поплив, пішохідна вулиця Сагайдачного перетворилася на річку. Та найбільше дісталося Хрещатику. Центральна вулиця вперше пережила щось подібне і за кілька секунд піднялася вище проїжджої частини. Вода стрімко підіймалася, її налило вище поріжка підземного переходу. Ливнева система здалася за кілька хвилин.

Намагаються відкачати воду і підрахувати збитки і власники магазинів. Ігор бродить по кісточки у воді у своїй взуттєвій крамниці і виловлює товар. Каже, за 15 років, що працює такого не бачив.

Винне не місто, а стихія, запевняють у КМДА.

По Хрещатику – система дренажна працює 100%. 

Петро Пантелеєв, заступник голови КМДА

Чиновники показують фото затоплених Нью-Йорка і Берліна, кажуть, від потопів не застраховане жодне місто.

Мінімум 10 сантиметрів мулу, гілки, листя, які пересувалися з великою швидкістю, вони фактично не дали змоги воді потрапляти у зливоприймальні решітки.

Петро Пантелеєв, заступник голови КМДА

Сильній вітер зривав дахи із літніх майданчиків та кіосків. Не встояли електроопори. Врешті завалився і аварійний будинок на Хрещатику. Негода поламала і вивернула з корінням понад дві сотні дерев.

Відкачувати воду, прибирати гілля зі сміттям, вимиту бруківку та болото, яке товстим шаром вкрило середмістя, вивели понад 1000 комунальників і пів сотні одиниць техніки.

Епіцентр атмосферного фронту перемістився зі столиці на Чернігівщину та Сумщину. Тож, тамтешнім мешканцям синоптики та рятувальники радять зачиняти вікна і не паркувати машини під деревами.

Більше новин дивіться у Спецкорі на 2+2 та підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook. 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше