У Чернігові викрили схему підкупу виборців

Спецкор
У Чернігові викрили схему підкупу виборців
Поширити в соціальних мережах:

Порушення таємниці голосування зафіксували в одному з округів Чернігова.

Запрошення на VIP вечірку в дорогому клубі - в обмін - на дві світлини з власними бюлетенями!

У Чернігові викрили схему підкупу виборців на одному з округів. Вона розрахована була на молодь і студентів, які охоче погоджувалися на такий бартер. Правоохоронці звітують, що вже знайшли організатора і дослідили вміст його ноутбуку.
А там - листування з охочими задурно потусуватися на вечірці і ціла папка з надісланими фотографіями!
Кому квитки, пишіть в приват. Студенти поширюють інформацію в інтернеті, мовляв, хтось роздає запрошення на VIP вечірку. Потраплять туди ті, хто проголосує за певну партію та кандидата в народні депутати. Деталі можна з'ясувати за номером телефона.

Кожен охочий отримує інструкції, зокрема, як фотографувати бюлетень в кабінці для голосування, щоб не викликати підозри. Обов'язково — виключити звук камери і спалах. В інструкції назва партії та прізвище депутата, за яких потрібно голосувати і поради, як поводитися, якщо спостерігачі все таки зловлять на злочині. Чернігівці у день виборів відкрили справжнє полювання на скупників голосів.

Григорій Булавін, громадський активіст: "Мы пошли на експромт. Ему позвонили, сказали, что вобщем-то мы проголосовали, но не можем в интернет никак попасть и выложить. Не можем ли мы встретиться и показать фотографии на телефоне. Он согласился и мы связались с милицией".

Окрім самого організатора, в схемі були задіяні ще п'ятеро студентів. Одні шукали продавців голосів, інші — обробляли фотографії і звітували перед замовником.

Сергій Бриль, прес-секретар УМВС України в Чернігівській області: "В подальшому співробітники міліції з його дозволу зробили скріншоти його листування в соцмережі. Ці матеріали залучені до справи. Зафіксований факт надсилання на сторінку фотографій бюлетенів, а також надання інструкцій, як фотографувати і викладати в мережу".

Хлопці переконують - про кримінальну відповідальність за торгівлю голосами, нічого не знали. А це 157 стаття: Перешкоджання здійсненню виборчого права. Карається обмеженням чи позбавленням волі до 4 років.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше