Що робити у разі ворожих обстрілів: поради від експертів, що рятують життя

Спецкор
Що робити у разі ворожих обстрілів: поради від експертів, що рятують життя
Поширити в соціальних мережах:

У столиці опублікували брошури для мешканців з покроковим планом дій…

Сподіваючись на краще, маємо готуватись до найгіршого розвитку сценарію. Оскыльки найбільшою безпосередньою загрозою можуть стати ворожі обстріли, Українці активно вчились рятуватись від обстрілів на Марусиному полігоні

Війна, що загрожує поширитись на українські міста, лякає українців. Як себе поводити в умовах таких загроз та вберегти життя – про це розписано у новоствореній брошурі. Ба більше – у ній розписані не лише покрокові рекомендації у разі надзвичайної ситуації, а й навіть вміст аптечки та тривожної валізи. За словами інструктора, такий план дій точно має скоординувати кожного, навіть у найтяжчих умовах. Олексій, який тренує бійців територіальної оборони, своєю чергою поділився цінними порадами на випадок екстрених ситуацій:

  1. Якщо обстріл застав вас на вулиці – ви почули, побачили або відчули вибух, потрібно моментально впасти, притиснути голову до землі. Після того, як вибухи стихнуть, потрібно бігти в укриття.
  2. Якщо обстріл застав вас в машині – потрібно зупинитись будь-де, лягти біля машини, адже ви не знаєте, де відбудеться наступний вибух. Потім відкотитися ближче до бордюру, який також може слугувати тимчасовим укриттям.
  3. Якщо обстріл застав вас в приміщенні – знайти будь-яке укриття. Ним може бути, до прикладу – шафа. Одним із найбезпечнішим місцем є також ванна кімната. І не лише сама кімната, а ємність для води, яка може слугувати додатковою бронею. А ще краще – обкластися у ванній подушками, бо вони можуть замортизувати удар.

Усі ці дії згодяться, аби пересидіти обстріли, але й вони можуть зійти нанівець, якщо людина впаде у паніку. Що робити, аби цього не сталось – дивись поради від психолога у сюжеті проєкту Спецкор

Дивись також:

Більше новин дивись у проєкті Спецкор з понеділка по п’ятницю, о 18:15, на телеканалі 2+2!

Автор сюжету: Юлия Кириенко

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Кокаїн та тютюн в 3000-річних єгипетських муміях: звідки з’явились речовини, які, згідно офіційної версії, завіз Колумб?
Сонячне затемнення-2024: чому надзвичайники в деяких країнах попереджають запастися їжею, водою та пальним?
Футурологи впевнені – створивши штучний інтелект, людство зробило перший крок до самознищення
В центрі спекуляцій: пропаганда рф створила фейк, що «Україна має намір замінити Техас у складі США»
Уряд США оприлюднив свіжі кадри з НЛО: інопланетяни це чи ні?
Уряд США оприлюднив свіжі кадри з НЛО: інопланетяни це чи ні?

Що сказало управління з розв'язання аномалій Пентагону…

Шок! Першими у космосі побували нацисти?
Шок! Першими у космосі побували нацисти?

Ракету створив інженер з «Аненербе» …

Читати більше