Порошенко провів нараду з силовиками щодо розроблення нової стратегії бойових дій у АТО

Спецкор
Порошенко провів нараду з силовиками щодо розроблення нової стратегії бойових дій у АТО
Поширити в соціальних мережах:

Президент за зачиненими дверима провів нараду з силовиками. Предмет зустрічі та обговорення - прийняття невідкладних рішень, як протистояти російським військам.

Як повідомляє офіційний сайт Президента, Петро Порошенко на початку зустрічі відзначив, що сьогодні українське військо успішно відбивало атаки по всьому фронту. "Відбулися справжні танкові бої. Українські Збройні Сили перемогли в цих боях", – відзначив Глава держави.

Президент повідомив про захоплення ворожих БТР та БМП, знищення 3 танків противника, 2 машин з боєприпасами. "Противник заплатив високу ціну за те, що авантюрно намагається нападати на наші Збройні Сили", – заявив Петро Порошенко.

"По всій лінії фронту ми міцно тримаємо позиції, незважаючи на те, що інтенсивність обстрілів в десять разів перевищувала те, що було до початку інтенсивної фази бойових дій", – відзначив Глава держави.

Порошенко повідомив, що за його дорученням Секретар РНБО Олександр Турчинов відвідав зону бойових дій, безпосередньо був у районі зіткнення.

За підсумками вчорашнього бою Глава держави прийняв рішення нагородити орденами "За мужність" екіпажі танків Першої зведеної роти Першої окремої танкової бригади, яка "продемонструвала надзвичайно високу мужність, героїзм і своїми діями зупинила танкову навалу противника". Президент особливо відзначив екіпаж під командуванням сержанта Треноги, солдата Сухоніна. "Саме на таких сержантах, на таких солдатах, на таких воїнах тримається українська армія", – сказав Президент.

Глава держави повідомив, що запропонував нагородити десантників-"кіборгів", які героїчно тримали оборону Донецького аеропорту. "Ми скоординували також дії, підтягнуто резерви, і якщо ворог не хоче дотримуватися режиму припинення вогню, якщо не хоче припинити страждання мирних людей, українських селищ і міст, ми будемо давати по зубах", – заявив Петро Порошенко.

Чи затвердили якісь директиви й яка тактика буде в АТО – дізнавався наш Спецкор. Дивіться у відео.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Велика брехня»: як російська пропаганда використовує методи нацистів для дезінформації?
«Стріляють з біонічними руками»: українські захисники після поранень та ампутацій повертаються на фронт
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»

На Київстар ТБ новий випуск проєкту «Про кіно для ТеБе»…

Правда про передачу Криму: як насправді півострів став частиною України?
Загадка у Сомині: таємничий водяний монстр затягує худобу на дно озера у селищі на Волині
Пропаганда змушує людей вірити у героїзацію війни: що насправді ховається під маскою «невідомого героя»?
Читати більше