Піхотинець Дмитро Котов, який втратив на війні обидві ноги, стрибнув із парашутом

Спецкор
Поширити в соціальних мережах:

Чоловік повернувся до життя й спробував щось нове. Займався спортом, навіть брав участь у Іграх нескорених. Потім підкорив Говерлу та нову висоту.

Без ніг АТОвець та колишній піхотинець Дмитро Котов лишився в 2016 під Новий рік. Їхня група  вирушила на бойове завдання, а коли вже верталися назад, натрапили на міну, двох бійців сильно поранило.

Спочатку думав, як буде жити далі, але родина і друзі бійцеві зневіритися не дали. Чоловік повернувся до життя й спробував щось нове. Займався спортом, навіть брав участь у Іграх нескорених. Потім Говерла – гора йому підкорилася, і на вершині Дмитро пообіцяв, що буде вражати ще.

Та цього чоловіку здалося замало, і наступна вершин виявилась ще вища за Говерлу. Дмитро піднявся на висоту 4000 метрів і стрибнув із парашутом.

Ветеран АТО на протезах підкорив Говерлу

Настанови перед польотом дає досвідчений інструктор Андрій Москаленко – для нього це буде 7777 стрибок, а значить, щасливий.

Як справжній військовий, Дмитро не показує, що хвилюється. І ось нарешті омріяний крок у невідомість –  тут уже своїх емоцій Дмитро не стримує. А вже на землі зізнається: знав, що це буде фантастично, але не думав, що настільки.

"Який сенс у тому, щоб сидіти на місці? Треба жити, доки є можливість, – переконаний Дмитро. – Бажаю всім, хто потрапив у таку ж біду, як я, не впадати у відчай, а робити так, як я, або ж навіть краще за мене".

Незламний дух: ветеран АТО на протезах пробіг марафон

Але на цьому випробування не закінчуються. Дмитра зі стрибком вітають найкращі друзі, а товариш-десантник має ще одну почесну місію – посвячує урочисто в десантники. 

Як і два місяці тому, на Говерлі, і сьогодні Дмитро обіцяє вражати надалі. Але що підкорить наступного разу, традиційно секрет.

Про те, як це було, розкаже Спецкор на 2+2.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Реслінг-шоу Backlash France покажуть на Київстар ТБ у вільному доступі: коментуватимуть Бєлкін та Новак
«Загублений світ»: вражаючі рекорди українців під час війни
«Загублений світ»: вражаючі рекорди українців під час війни

Про тих, хто своїми здобутками та жагою до перемоги щодня підвищують статус України…

Динозаври в Україні: історична знахідка на Київщині змінює уявлення про наші прадавні території
Розкриття таємниці 300-річної муміфікованої русалки: вчені встановили походження цієї таємничої істоти
Містечко турботи: історія створення в Україні унікального місця для українських пенсіонерів
Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Колос»
Читати більше