На Запоріжжі загиблий чоловік врятував життя двом людям

Спецкор
Поширити в соціальних мережах:

Чоловік, що загинув за трагічних обставин, врятував два життя – після смерті сина його мати дозволила лікарям використовувати його органи в якості донорських.

На Запоріжжі матір трагічно загиблого чоловіка подарувала життя двом людям. Жінка дала згоду на пересадку органів сина пацієнткам, які чекали на пересадку донорських нирок.

Операція пройшла успішно, нирки прижилися, і лікарі сподіваються, що вони одужають і далі житимуть повноцінним життям. Уже за тиждень обидві пацієнтки мають виписатися із лікарні та вже мріють про нове життя.

25-річна Ольга Воробей з Костополя не очікувала, коли серед ночі їй зателефонували із Запоріжжя зі звісткою, що для неї нарешті є нирка. До того молода вчителька тричі на тиждень їздила до обласного центру на виснажливі процедури з гемодіалізу. Графік приймання ліків, купи медичних препаратів та лікарняне ліжко – про все це Ольга мріє забути якнайшвидше.

Львівська лікарня зобов’язана виплатити півмільйона за смерть пацієнта

Невідомий донор подарував життя не тільки їй. Ще одна жінка була змушена покинути роботу, коли після тривалої хвороби відмовили нирки, та була прив’язана до апарату штучної нирки. Та гемодіаліз тільки подовжує життя таких пацієнтів, а не лікує.

43-річний Роман дістав травм, несумісних із життям. Коли лікарі зрозуміли, що врятувати життя чоловіка неможливо, його мати без жодних вагань погодилась подарувати життя чужим людям, бо упевнена: син би її підтримав. Жінка каже: про своє рішення не шкодує і хоче, щоби її син навіть після смерті лишив свою часточку тим, хто цього потребує.

В Україні випадків, коли люди дають згоду на пересадку органів своїх рідних після загибелі, небагато, кажуть лікарі. Цього року було проведено лише шість таких трансплантацій. Відлік йде на години, а більшість не готові приймати такі рішення одразу після звістки про смерть рідної людини.

Більше новин з понеділка по п'ятницю о 18:15 у програмі Спецкор на 2+2. 




Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра документального спецпроєкту «Спротив»
На телеканалі 2+2 прем’єра документального спецпроєкту «Спротив»

Про людей, які перебувають в окупації та чинять опір…

На телеканалі 2+2 трансляція матчу «Дніпро-1» - «Кривбас»
Реслінг-шоу Backlash France покажуть на Київстар ТБ у вільному доступі: коментуватимуть Бєлкін та Новак
«Загублений світ»: вражаючі рекорди українців під час війни
«Загублений світ»: вражаючі рекорди українців під час війни

Про тих, хто своїми здобутками та жагою до перемоги щодня підвищують статус України…

Динозаври в Україні: історична знахідка на Київщині змінює уявлення про наші прадавні території
Розкриття таємниці 300-річної муміфікованої русалки: вчені встановили походження цієї таємничої істоти
Читати більше