На Одещині дитина провалилася в катакомби

Спецкор
Поширити в соціальних мережах:

Лиш дивом дитина не загинула. Місцеві звинувачують владу, яка впродовж двох місяців так і не спромоглася ліквідувати діру в дорозі.

Струс мозку, травма підборіддя та подряпини – так закінчилась звичайна поїздка на велосипеді для 9-річного Максима. Хлопчик упав у яму, яка утворилася на центральній вулиці села Холодна Балка через руйнування підземних виробок, більш відомих як одеські катакомби. Яма завглибшки шість метрів утворилась ще два місяці тому, провалля огородили автомобільними шинами, але напередодні хтось скинув їх у яму. На щастя, саме вони і пом’якшили падіння дитини.

Ще одне провалля – просто на подвір’ї однієї з жителів села. Жителі Холодної Балки твердять: під землю провалюються вже навіть шматки городу.

Одеські катакомби – один з найбільших у світі лабіринтів підземних виробок. Тут видобували ракушняк на будівництво Одеси. Довжина катакомб – майже 3 тисячі кілометрів. Вони простягнулись від Холодної Балки до передмістя Одеси, а також проходять під самим місто в районі Молдованки.

У Пісках не припиняється канонада

Катакомби руйнуються по всій території, де колись під землею добували черепашник. Провалів вже з десяток, кажуть фахівці. І якщо за містом вони утворюються здебільшого на городах та подвір’ях, то в самій Одесі – просто на міських вулицях. Так, наприклад, нями просів ґрунт під вантажівкою у місцевому парку.

За останні півстоліття ще й підземні води піднялися майже на три метри, зокрема завдяки незаконному зливанню нечистот у приватному секторі.

Просто засипати такий провал не вийде, потрібно укріплювати та перекривати підземні ходи, тому в місцевому бюджеті терміново шукають гроші на ремонт. Бо такі масштабні підземні роботи обіцяють бути вартісними.

Більше новин з понеділка по п'ятницю о 18:15 у програмі Спецкор на 2+2. 


Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Тайванський вузол: чому на острові Тайвань дуже пильно стежать за війною в Україні?
Тайванський вузол: чому на острові Тайвань дуже пильно стежать за війною в Україні?

Китайська пропаганда дослівно нагадує російську…

Читати більше