Кримське оговтується від жахіття війни

Спецкор
Кримське оговтується від жахіття війни
Поширити в соціальних мережах:

Перемир'ям на Луганщині скористались місцеві. Люди почали повертатись до своїх зруйнованих домівок у Кримському. Раніше це село щодня бомбили терористи. Тому вцілілих помешкань не лишилось. Так само не має води, газу та електрики.

Наші солдати спостерігають, як на околицях Кримського бойовики облаштовують свої вогневі позиції -  перемир'я все ж таки.

В Кримському обстріли не вщухали ще жодного дня після оголошення перемир'я, кажуть силовики, інколи по будинках, де прихистилися військові - б'ють прямою наводкою, а інколи по всьому селу, хаотично. Сорок процентів села зруйновано, в основному градами. 

Від 15 лютого обстрілів дійсно поменшало, що дало надію місцевим на можливе мирне майбутнє. 

"Люди почали вертатися, - розказує секретар сільради с.Кримське Наталя Чіхачова. - На території  села зараз вже близько 500 чоловік, а раніше населення складало 1200 осіб".

До перемир'я в селі лишалося менше трьох сотень люду. Дітей тут майже немає. Школа не працює, єдиний дитячий садочок - розвалений: у даху дірки, на дитячих ліжках тепер відпочивають шматки від градів. У шафках досі лежить чийсь одяг.

Тут вже запрацювали комунальні служби - відновлюють світло та газопостачання. До села вперше почали пускати непрописаних цивільних. Пустили і представників санстанції. Паніку можливої епідемії в околицях посіяла ферма - її стіни разом із дорослими та новонародженим поросятами та вівцями власник покинув на призволяще, коли тікав від обстрілів. Тварини загинули, від голоду. Усього нарахували понад 50 голів. Інспектори кажуть: загрози епідемії немає, холодна погода посприяла. Головне схоронити все це до того, як потеплішає, або не дай Боже знову почнуть стріляти.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше