Депутати-"безхатченки": чому народні обранці не звільняють службове житло?

Спецкор
Поширити в соціальних мережах:

Раніше народні депутати отримували від держави безкоштовне житло – у тимчасове користування за умови повернення його після каденції. Але чому після закінчення строку повноважень службові квартири залишаються не порожніми?

Три роки тому сімнадцять квартир розподілили серед депутатів як службові за однієї умови: повернути їх після закінчення дії мандату. Звільнили помешкання лише дев'ять народних обранців, інші до сих пір продовжують експлуатувати службове житло.

Фізично квартири займають не всі, деякі з них стоять порожніми, як стверджує комендант депутатського будинку, але тим не менш повертати їх державі ніхто не поспішає. Окрім того, дехто з тимчасових власників намагається вирішити житлове питання на свою користь за допомогою суду. Наприклад, Валерій Бондик, який знаходиться у списку нардепів-боржників, житло відсудив, як коментує сам депутат: "Я, як військовослужбовець, мав першочергове право на житло".

Наразі вже вільні квартири віддавати новим обранцям не поспішають – зволікають у апараті парламенту. Чому нардепи неохоче повертають державну власність та скільки держава витрачає на утримання депутатів у готелях та орендованих квартирах, дізнавайтеся у програмі Спецкор на 2+2.  

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше