Чай або алкоголь: лікарі розповіли, чим краще зігрітися в холодну пору

Спецкор
Поширити в соціальних мережах:

Коли стає менше сонця, а разом із температурою знижується життєвий тонус, дієтологи та психологи радять пити. Що саме і які існують альтернативи, з’ясовував Спецкор.

Головне завдання на цей місяць – це просто вижити. Якщо ти пережив листопад, далі тобі стане легше і життя буде поліпшуватися.

До цієї настанови Олена підходить дуже серйозно. Каже, коли довкола сіро і холодно, легко впасти в хандру. Рятується спортом, роботою – і куховарством. Ввечері готує свій фірмовий суп – називається глінтвейн.

Варіант Олени – для лінивих. Домашнє вино, суміш із супермаркету – все змішати, додати фруктів і не доводити до кипіння.

Глінтвейн – найпопулярніший напій зимового сезону. Минулого року, наприклад, за місяць роботи різдвяного містечка у столиці випили понад 200 тонн глінтвейну. Він зігріває і душу, і тіло. Але має тимчасовий ефект і небезпечні наслідки.

Алкоголь в принципі вважається антидепресантом і гарною речовиною, яка знімає стрес, але в нього є свої великі мінуси. Стрес і напругу ви можете зняти, але окрім цього заробити залежність, – кажуть лікарі.

Більше починають пити чай – так бармен Ярослава розуміє, що прийшла зима. У неї окрема карта для кожного сезону. Найбільше гостям до вподоби її улюблений напій – обліпихово-апельсиновий збитень.

Апельсиновий фреш, обліпихове пюре, трохи медового сиропу – усе підігріти паром, прикрасити апельсиновими чіпсами, аби зігрівав колір.

Ярославі 25, їй ще можна, а от старшим дієтолог радить подумати про наслідки вживання цукру.

Найефективніше зігрітися і поповнити запаси вітаміну С та антиоксидантів, запевняє дієтолог, допоможе зелений чай з лимоном і з імбиром. Імбир – унікальний продукт, який звільняє від бактерій, очищує, зігріває, а також посилює сексуальний потяг.

Краще віддаватиме свої властивості, якщо його дрібно нарізати, натерти або просто розтовкти. Усе закинути в термос – так зберігатиметься тепло – і пити щонайменше півлітра на день. Так поповняться запаси вітаміну С та антиоксидантів, а разом з ними і настрій має покращитися.

Якщо разом зі зменшенням кількості світла і тепла, знижується життєвий тонус і не допомагає ні їжа, ні питво, є безвідмовний спосіб – обійми. 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Фургон з оркестром»: як рашистські паради та флешмоби формують потрібну кремлю психологію росіян?
Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Читати більше