Хата смертників: як живеться душевнохворим в інтернаті на Тернопільщині

Секретні матеріали
Хата смертників: як живеться душевнохворим в інтернаті на Тернопільщині
Поширити в соціальних мережах:

Жителі психо-неврологічного інтернату для чоловіків у Краснопущі на Тернопільщині служать наживою та об'єктами постійного знущання для працівників закладу.

Краснопущенський інтернат для психічнохворих розміщений на території василіанського монастиря, заснованого ченцями ще у 60-х роках. Через десять років після заснування монастир перебудували у психо-неврологічний інтернат для чоловіків – келії закрили, служителів церкви вигнали, а замість них заселили хворих. Священики довго боролись за свою територію і нарешті вибороли, а хворих переселили в те ж приміщення монастиря – тільки через річку.

На утримання монастиря щороку виділяється близько 2 млн. гривень з бюджету. Однак умови проживання в закладі точно не відповідають цій сумі. Тому журналісти "Секретних матеріалів" вирішили провести розслідування та вияснити, хто наживається на людях з психічними захворюваннями.

"У кімнаті для трьох чоловіків проживає дев'ятеро. Гарячої води немає, тому миють підопічних у холодній. Цей заклад кожного року отримує близько 2 млн гривень, але ті гроші точно не йдуть на утримання дому", - зазначив настоятель Краснопущенського монастиря отець Степан.

За словами хворих, їх постійно б'ють та годують забороненими препаратами.

"То смертники. Я б ніколи не подумав, що є така хата смертників. А таблетки дають, щоб ми швидше здохли", - розповів один із жителів інтернату.

Як реагує на заяви про жахливі умови жителів інтернату Тернопільська адміністрація? Та яким чином працівники знущаються над хворими? Про це - у відео.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше