Люди вмирають за вугілля

Затерянный мир
Поделиться в социальных сетях:

Абсолютний антирекорд. Понад 3000 шахтарів загинули 12 лютого 1931 року у забої вугільної столиці Китаю. Вибух метану спровокував пожежу. З вугільної шахти не вибрався ніхто. Чим загрожує видобуток вугілля?

Аварію на шахті у турецькому місті Сома, що сталася у травні 2014 року, одразу охрестили найпотужнішою в країні за останні 20 років. Як показало слідство, пожежа у забої спалахнула через коротке замикання. Усі електроприлади вийшли з ладу і майже 800 шахтарів, заблокованих на глибині 2 км, опинилися у вогняній пастці. Папа Римський Франциск закликав увесь світ молитися за шахтарів. У тій страшній аварії загинула 301 людина, ще 122 зазнали поранень.

69 довгих днів під землею 33 чилійські гірники чекали на порятунок. І таки дочекались. 5 серпня 2010 року на шахті у Чилі стався обвал породи. Шахтарів завалило за 5 км до виходу. Надії на порятунок майже не було, адже усі спроби розчистити завали закінчувалися новими зсувами. Наприкінці серпня до шахтарів дістався бур, вони передали повідомлення, що з ними усе добре. Був розроблений унікальний план визволення заручників забою. І лише 9 жовтня він увінчався успіхом.

Читайте також: Найбільший вулкан Ісландії готовий до виверження

Найстрашніша в історії України аварія на шахті сталася на Риківському руднику на території сучасного Донецька. 18 червня 1908 року в забої вибухнув метан. Близько 300 шахтарів загинули. Фото масових поховань шахтарів досі вражають. А рівно за 100 років потому, вже 2008, Донбас сколихнула нова трагедія.

Про трагедію, яка сколихнула усю Україну дивіться у Загубленому Світі на 2+2.

Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

На телеканале 2+2 премьера мини-сериала «Переслідуючи вогонь»
Ни ловушки, ни пули его не берут: африканские дикари приносят человеческие жертвы речному чудовищу
Жаждут человеческой крови: ученые обнаружили опасные бактерии-«вампиры»
Способен прожечь металл: «Укроборонпром» разработал уникальный «карандаш» для разминирования
Коварство информационной войны: как российские пропагандисты влияют на наше физическое здоровье?
Очевидец рассказал о таинственном появлении «лесного человека» на Международном симпозиуме ученых
Узнать больше