Хто вони, найбагатші люди світу?

Затерянный мир
Поделиться в социальных сетях:

Сьогодні на планеті живе близько двох тисяч мільярдерів. Ці люди володіють світом і можуть дозволити собі будь-яку забаганку. Але як вони стали заможними? Та на що витрачають шалені статки?

Жага грошей є одним із найсильніших людських бажань. І дійсно, хто не хоче стати мільйонером? Людей завжди цікавлять історії сучасних власників шалених статків. Невже вони народилися такими та примножили статки предків? Чи отримали все завдяки фарту?

Ті, хто мають мільйони, часто відзначаються ексцентричними покупками. Принц Саудівської Аравії Муххамед ібн Салман придбав замок короля Людовіка ХIV. Американський підприємець Ларі Елісон купив одразу цілий острів на Гавайях. Найдорожчу у світі яхту вартістю у 3,5 мільярди євро, оздоблену золотом, платиною, шматкамиу метеорит та кістками тиранозавра, придбав відомий малайзійський мільярдер Вінсент Тан. А Боно, один з найбагатших музикантів, придбав квиток на літак для свого капелюха.

Здається, це недосяжний та далекий світ. Але ні, будь-хто може стати його частиною та придбати собі такі авто, палац чи яхту. Для цього потрібно не накопичувати, а навпаки, витрачати. Експерти запевняють: гроші люблять рух, люблять, коли їх вкладають у щось. Один з секретів правильної поведінки із грошима – це розуміння що гроші засіб, це ресурс на шляху до чогось. Якщо людина накопичує гроші, але вони не приносять їй задоволення, щастя та розвитку, людина опиняється у глухому куті.

Як живуть первісні племена у наші часи

Проте більшість людей притримуються іншої стратегії: щоб заробити, треба тяжко працювати. Дехто намагається отримати омріяний мільйон, навіть ризикуючи життям.

Так, на індонезійському острові Ява можна заробити близько 40 тисяч доларів на місяць. Така висока оплата за роботу в пекельних умовах. Тут видобувають сірку у кратері вулкану, наповненому сумішшю високотоксичних газів. Тамтешні працівники цілий день вдихають цю отруту.

У Непалі найбільш небезпечною професією вважається збирач дикого меду. На висоту у кілька десятків метрів пасічники забираються на мотузках, ризикуючи щоразу зірватися або бути до смерті закусаними дикими бджолами.

Інша не надто безпечна професію – дояр отруйних змій, який продає отруту фармацевтичним компаніям. Один грам чистої зміїної отрути коштує близько тисячі доларів. Проте такий працівник щодня може стати жертвою своїх підопічних.

Десять тижнів бути прив’язаним до ліжка, без жодного руху – це не середньовічні тортури, а дослідження NASA для астронавтів. Саме так проходить вивчення впливу стану невагомості на організм людини. Піддослідні отримують 18 тисяч доларів, проте їхній фізичний стан настільки погіршується, що потім доводиться проходити відновлювальну терапію.

Найголовніше правило заможних та успішних – гроші треба поважати. Всі мільйонери їх боготворять та вважають великим благом. Є навіть цілий ряд прикмет орієнтованих на збагачення. Наприклад, гаманець ніколи не має бути порожнім, гроші завжди треба давати правою рукою, а брати – лівою.  І в жодному разі не передавати їх через поріг.

Більше неймовірних фактів про мешканців підводного світу розкаже Загублений світ на 2+2!




Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

«Затерянный мир» расскажет, как война влияет на развитие технологий
«Затерянный мир» расскажет, как война влияет на развитие технологий

Для научно-технического прогресса война становится катализатором развития…

Героические достижения украинцев: защитник на протезе семь метров протащил самолет Ан-26 и пробежал марафон в Лондоне
Героические достижения украинцев: защитник на протезе семь метров протащил самолет Ан-26 и пробежал марафон в Лондоне

Роман Кашпур и другие украинские ветераны поражают мир своим мужественным примером…

«Большая ложь»: как российская пропаганда использует методы нацистов для дезинформации?
«Стреляют с бионическими руками»: украинские защитники после ранений и ампутаций возвращаются на фронт
«Знали, что делаем эпохальное украинское кино», - Алексей Гнатковский о съемках в «Довбуше»
«Знали, что делаем эпохальное украинское кино», - Алексей Гнатковский о съемках в «Довбуше»

На Киевстар ТВ новый выпуск проекта «Про кіно для ТеБе»…

Правда о передаче Крыма: как на самом деле полуостров стал частью Украины?
Узнать больше