Чому покинуті машини досі не утилізували

Спецкор
Поделиться в социальных сетях:

Як стояли, так і стоять! Чому на вулицях самої лише столиці, за підрахунками чиновників, і досі залишаються до тисячі покинутих машин?

Розмальовані графіті, заіржавілі, зі спущеними колесами – столичні двори перетворюються на справжнє звалище покинутих авто. Їх усі, геть до одної, кілька місяців тому грозилися прибрати та утилізувати після трагічного випадку, коли в покинутій машині здетонувала граната. В червні очільник Києва Віталій Кличко доручив проінспектувати кожен двір.

Тоді від вибухівки постраждали четверо дітей. Найбіліше дісталося -річному Павликові – скалки гранати застрягли в голові та очах хлопчика. Лише зараз його та Поліну, яка також сильно постраждала, виписали з лікарні. Попереду у дітей ще довгий процес реабілітації – у них серйозні проблеми із зором.

Власник покинутої Волги в СІЗО. Чоловік свою провину визнав, каже: знайшов гранату та не наважився  нести додому, тому сховав у машині. З двору цю автівку прибрали, проте інші потенційно небезпечні автомобілі так і стоять.

У Харкові керівництво Охматдиту виправдовує медсестру, яка кидається на дітей

Загалом по місту автохламу чиновники нарахували понад шість сотень, проте, за іншими підрахунками, покинутих авто на вулицях кілька тисяч. Вони захаращують проїзди, стоять на теплотрасах та заважають комунальникам. Єдине, що ті можуть зробити, – написати приписи власникам, аби ті прибрали авто.

Утилізувати старі автомобілі в Україні мали б ще п’ять років тому. Це доручили Міністерству екології. Безхозні автівки мали б доправляти на штрафмайданчики, а потім вже на металобрухт.

Два місяці тому київська адміністрація вирішила допомогти очистити місто від старих автівок, але все зупинилось лише на рівні підрахунку їхньої кількості. Тож автомобілі досі стоять у дворах та ваблять малечу.

Знімальна група програми Спецкор на 2+2 пройшлася дворами та вирішила з’ясувати, чому той мотлох нікуди не подівся.

Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

На телеканале 2+2 премьера мини-сериала «Переслідуючи вогонь»
Ни ловушки, ни пули его не берут: африканские дикари приносят человеческие жертвы речному чудовищу
Жаждут человеческой крови: ученые обнаружили опасные бактерии-«вампиры»
Способен прожечь металл: «Укроборонпром» разработал уникальный «карандаш» для разминирования
Коварство информационной войны: как российские пропагандисты влияют на наше физическое здоровье?
Очевидец рассказал о таинственном появлении «лесного человека» на Международном симпозиуме ученых
Узнать больше