Як колишній наркодилер став найкращим учителем

Як колишній наркодилер став найкращим учителем
Поделиться в социальных сетях:

Бреннан Жак викладає в 7 і 8 класах в державній школі Уїтлі, штат Новий Орлеан. І у нього є конкретна місія – діти повинні дізнаватися правду про наркотики перш ніж все зайде надто далеко.

Бреннан каже, якщо ви маєте справу з наркотиками, то не станете успішними мільйонерами. Тут всього два шляхи – в тюрму або в морг.

Майже 8 років тому Жак, якому зараз виповнилося 30, був засуджений до терміну за зберігання і поширення кокаїну. На цьому його історія повинна була закінчитися, але він взяв себе в руки і став на шлях виправлення. Про це пише Bigpicture.

Жак прекрасно знав цей сценарій, він спостерігав його незліченну кількість разів, поки ріс в Сент-Томасі, Новий Орлеан. Молоді люди, такі ж як він, тікали від злиднів і насильства, втягуючись в світ наркотиків і зброї. Далі все: в'язниця або смерть в перестрілці.

Це було і в його родині. З шести дітей він був наймолодшим – два його брата і племінник були застрелені. Двох інших братів посадили до в'язниці на тривалий термін за злочини із застосуванням насильства.

Тоді я міг заробити до 50 000 доларів за тиждень і не збирався від цього відмовлятися.

Жак Бреннан, колишній наркодилер

Жак потрапив до в'язниці в ранньому віці і, здавалося, поставив хрест на своєму майбутньому. Але життя зробило несподіваний подарунок. Через 3 роки після звільнення Жак влаштувався працювати в школу помічником вчителя математики і тренера з баскетболу. Він працював з дітьми, травмованими насильством, і тими, хто ризикує стати жертвами тих же подій, що відбулися в житті Жака.

Жак чудово розуміє, що зрідка випадає другий шанс, а тому не збирається його випустити. Він сподівається, що його власна історія стане для учнів повчальною і джерелом натхнення.

Пройшовши через усе, що сталося зі мною, я відчуваю, що повинен повернути борг цьому світу. Можливо, це і є моє призначення.

Жак Бреннан, колишній наркодилер

У 2016 році було проведено невелике дослідження, яке показало, що з 26 учнів у класі 16 були свідками перестрілки, побиття або поножовщини, 15 пережили вбивство близької людини, а 10 бачили вбивство на власні очі. Школі було важливо знайти такого вчителя, як Жак, який був би особисто знайомий з переживаннями учнів.

Спочатку Жака взяли на неповний робочий день, але тепер він повноцінний член шкільного колективу. Він надає своїм учням емоційну підтримку і мотивує їх розвиватися. Але не з усіма дітьми легко працювати.

Жак розповів про своє життя 14-річному учневі, який був поранений в перестрілці і бачив, як застрелили його найкращого друга. Тепер у дитини травма – він злиться і зривається на всіх. Жак кожен день розмовляв з хлопчиком, намагаючись направити його, але він не слухав. Одного разу школяр сказав йому, що хоче все кинути і піти продавати наркотики. Через кілька тижнів він так і вчинив, в школі його більше не бачили.

Тепер Жак хоче своїм прикладом допомогти наступним поколінням. Він знає, що жорстокість і злочини, що оточують цих дітей, не визначають їх долю. Він сам тому приклад.

За матеріалами: bigpicture, nola.

Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

Дуэль между Джойсом и Чисорой будут транслировать эксклюзивно на Киевстар ТВ с известными комментаторами в свободном доступе
«Затерянный мир» расскажет об отчаянных охотниках за ураганами и торнадо
«Затерянный мир» расскажет об отчаянных охотниках за ураганами и торнадо

А также о том, какие климатические изменения могут ожидать Украину и к чему нужно готовиться…

Таинственный житель пещер: во Франции найдено существо, похожее на гнома (ВИДЕО)
Таинственный житель пещер: во Франции найдено существо, похожее на гнома (ВИДЕО)

Автор ролика утверждает, что ему удалось приручить настоящего гнома…

Телеканал 2+2 будет транслировать матч «Динамо» – «Партизан»
«Затерянный мир» расскажет о трендах в архитектуре, которые меняют мир и скоро изменят Украину
«Затерянный мир» расскажет о трендах в архитектуре, которые меняют мир и скоро изменят Украину

А также об уникальных решениях в строительстве городов будущего…

Замурована в стену 4 000 лет назад: на Кипре обнаружили древний монолит с останками жестоко убитой женщины
Узнать больше