Троє пацієнтів заразилися від донора раком грудей і померли

Троє пацієнтів заразилися від донора раком грудей і померли
Поделиться в социальных сетях:

В американському медичному журналі Journal of American Transplants описали вкрай рідкісний випадок – троє з чотирьох пацієнтів померли від раку грудей після того, як отримали органи від одного і того ж донора.

Органи 53-річної жінки були пожертвувані медицини після її смерті в 2007 році. Однак виявилося, що у неї був недіагностований рак грудей, хоча всі тести, проведені в той час – медичний огляд, рентген і ультразвук, були негативними.

Очевидно, у донора був рак грудей з мікрометастазів (тому їх неможливо було виявити) і він торкнувся внутрішніх органів, які потім були пересаджені чотирьом пацієнтам. Потім рак розвився в цих самих органах в нових тілах на тлі прийнятих препаратів.

Через півтора року після пересадки органів одна з пацієнток захворіла і потрапила до лікарні. Лікарі виявили лімфатичні вузли в її грудях, і подальший аналіз показав, що ракові клітини пішли з пересаджених органів – двох легень. Через рік пацієнтка померла. Іншим трьом людям, які мають органи від цього донора, порадили на всякий випадок звернутися до лікаря.

59-річна жінка, якій пересадили печінку, так і зробила. Вже за рік у неї виявили рак. І знову був винен донорський орган. Щоб уникнути ускладнень, жінка вирішила почати променеву терапію, замість того щоб знову чекати від донора печінку. Спочатку лікування було успішним і стан пацієнтки був стабільним, але в 2014 році – через сім років після трансплантації – вона померла.

Третім пацієнтом, що заразився раком від донора, стала 62-річна жінка, якій пересадили нирку. Клітини раку молочної залози були виявлені в її лівій нирці через шість років після трансплантації. До того моменту рак поширився на печінку, кістки, селезінку і шлунково-кишковий тракт. Жінка померла.

Четвертим пацієнтом був 32-річний чоловік, у якого знайшли рак грудей в правій нирці в 2011 році. Лікарям вдалося видалити пошкоджений орган, а чоловік перестав приймати ліки, які придушували імунну систему, і почав курс хіміотерапії. На даний момент він вилікувався від раку.

Це далеко не перший медичний випадок, коли рак передається від донора реципієнтам. Однак цей випадок все ж унікальний, тому що один донор передав рак чотирьом людям, у яких він розвинувся лише через багато років.

Ризик отримати через органи рак вкрай малий – 0,01-0,05% для будь-якої трансплантації одного органу.

Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

«Фургон с оркестром»: как рашистские парады и флешмобы формируют нужную кремлю психологию россиян?
Солидарность Тайваня в украинской борьбе: история самопожертвования добровольца Джонатана Ценга
«В дом корабль приплыл»: масштабы разрушений и восстановление после подрыва россиянами Каховской ГЭС
«В дом корабль приплыл»: масштабы разрушений и восстановление после подрыва россиянами Каховской ГЭС

Россия еще и плотно обстреливала затопленные территории, чтобы помешать эвакуации...

Телеканал 2+2 будет транслировать матч «Днепр-1» против «Динамо»
Миф о языке: россия шла в Украину «защищать» русский язык, а вместо этого уничтожила его
Миф о языке: россия шла в Украину «защищать» русский язык, а вместо этого уничтожила его

Сегодня только 3% украинцев поддерживают статус русского языка как второго официального…

Узнать больше